Jesse Jackson pågrepet av politiet

Den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Jesse Jackson er pågrepet etter en demonstrasjon i USA. Han måtte tilbringe en natt i celle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen fant sted utenfor en fengsel i Oklahoma City i går kveld. Jackson ble pågrepet sammen med et 20-talls andre personer. De demonstrerte mot den planlagte henrettelsen av fangen Wanda Jean Allen. Hun er en farget kvinne som ble dømt for drapet på sin elskerinne i 1988. Henrettelsen av henne vil være den første av en farget kvinne i USA siden 1954, og den første henrettelsen i Oklahoma siden den ble en delstat.

Ber om utsettelse

Kvinnens advokater har bedt om at henrettelsen utsettes i 30 dager, men en lokal dommer avslo denne begjæringen. Nå planlegger kvinnens forsvarere å påkjære avgjørelsen til landets høyesterett. Hennes forsvarere mener hun ikke er mentalt skikket til å bli henrettet. Årsaken er at tester viser at hun har en IQ på 69.

Saken engasjerer

Flere tusen mennesker har engasjert seg i saken mot Wanda Jean Allen. På internett finnes det egne sider om saken hennes hvor motstandere av henrettelsen blir oppfordret til å påvirke myndighetene som kan benåde henne eller gjøre om straffen.

Henrettes i natt

Den 41 år gamle dødsdømte fangen ble i går overført til et annet fengsel der henrettelsen skal finne i løpet av dagen i dag lokal tid. Kvinnen, som skal henrettes med en giftsprøyte, fikk ikke selv se demonstrantene som kjemper for hennes liv.