Jesse Jackson sjokkert i Kenya

NAKURU (NTB-Reuters-AFP): Den amerikanske borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson uttrykte i dag sjokk og vantro etter et møte med ofre for volden i Kenyas Rift Valley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jackson som nå er president Bill Clintons utsending til Afrika, besøkte den kenyanske byen Nakuru som ledd i en afrikansk rundreise til Kenya, Kongo og Liberia.

- Herre Gud, utbrøt Jackson da han så John Ndungu, en småbonde fra Nakuru-området som var innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet i sitt hjem i går.

Ndungus nese og lepper var skåret bort og tre pilspisser sto dypt inn i ryggen. Baptisten Jackson satte seg for å be for voldsofferet, før pasienten ble trillet inn på operasjonssalen.

Voldsutbrudd

Nakuru er sentrum i Rift Valley-provinsen, der flere tusen mennesker har flyktet fra en serie blodige aksjoner den siste tiden. Angrepene begynte etter valget på president og nasjonalforsamling 29. desember.

Forrige uke innførte president Daniel arap Moi portforbud i Nakuru. Moi beordret også sikkerhetsstyrkene til å iverksette alle nødvendige tiltak for å gjenopprette ro i landet.

Opposisjonspolitikere har beskyldt Mois regjerende parti KANU for å nøre opp under voldshandlingene som straff for at medlemmer av den store kikuyu-stammen stemte på opposisjonen under valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer