Jessica (24) var rasende over drepte studenter, nå varsler hun obskøn aksjon

Amerikansk studentprotest får stor, internasjonal oppmerksomhet.

NI DREPT: Pårørende sørger etter at 26 år gamle Chris Harper Mercer åpnet ild på Umpqua Community College i Oregon for noen uker siden og drepte ni personer. Så tok han sitt eget liv. Foto: Marcus Yam / Los Angeles Times / NTB scanpix
NI DREPT: Pårørende sørger etter at 26 år gamle Chris Harper Mercer åpnet ild på Umpqua Community College i Oregon for noen uker siden og drepte ni personer. Så tok han sitt eget liv. Foto: Marcus Yam / Los Angeles Times / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I august neste år vil det tre i kraft en ny lov i Texas. Da blir det lovlig å bære skjulte våpen inne på universitetsområder i den amerikanske delstaten.

Dette har vakt både frykt og harme, og studentene i Texas varsler nå at de vil ta i bruk et noe utradisjonelt våpen i kampen mot den nye loven - dildoer festet til skoleveskene.

Stor oppslutning En Facebook-kampanje som ble opprettet sist fredag har allerede fått bortimot 9000 medlemmer og stor dekning i både nasjonale og internasjonale medier. Washington Post beskriver aksjonen som 2000-tallets reinkarnasjon av 70-talls-slagordet «Make Love not War».

Initiativtaker Jessica Jin (24), tidligere student ved University of Texas, skriver i en e-post til Dagbladet at det hele begynte da hun hørte på en radiodebatt om skoleskytingene i USA de siste ukene.

- Jeg ble veldig frustrert over de som fortsatt prøvde å bortforklare dette, eller finne unnskyldninger for dette gjentakende voldsmønsteret, og sa til meg selv: «Herregud, disse menneskene er dildoer», skriver hun.

- Jeg kunne ikke tro at folk fortsatt kunne sitte der og forsvare retten til å bære våpen samtidig som de så familier sørge over sine drepte barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer