Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jessica (29): - Alle er kjemperedde

Svenske Jessica Pira er frustrert over det hun mener virker som en nedprioritering av henne og kollegaene på aldershjemmet.

FORBANNA: Jessica Pira, som jobber på et aldershjem i Stockholm. Foto: Privat
FORBANNA: Jessica Pira, som jobber på et aldershjem i Stockholm. Foto: Privat Vis mer

Pira jobber på et aldershjem i Stockholm. Nøyaktig hvilket, ønsker hun ikke å gå ut med.

Overfor Dagbladet bekrefter 29-åringen at hun har fått coronaviruset. Flere på aldershjemmet har fått påvist viruset, og Pira er overbevist om at hun har fått det der.

- Alle ble kjemperedde. Hadde vi hatt tilstrekkelig med smittevernutstyr, hadde det vært noe annet, sier Pira til Expressen.

- Jeg er så himla forbanna over at det skal gå på vår bekostning. De er ikke forsiktige med oss, helt enkelt, fortsetter hun.

SMITTET: CNN-profil Chris Cuomo er påvist smittet av coronaviruset. I en direktesending - fra sitt eget hjem - forteller programlederen om hvordan sykdommen påvirker ham. Video: CNN Vis mer

Frustrert

Til Dagbladet sier Pira at det første smittetilfellet på aldershjemmet ble bekreftet for noen uker siden. Hun synes at håndteringen fra arbeidsgiverens side er for dårlig.

- De drar ned på smittevernutstyr som hansker og beskyttelsesutstyr. Vi er ikke så beskyttet, vi jobber som vi vanligvis gjør. De sier at vi ikke skal bruke hansker, bare på corona-pasienter, sier Pira.

Hun uttrykker også frustrasjon over måten det første smittetilfellet ble håndtert på.

- De gjorde ikke noe annet enn å snakke om det, og at vi måtte være forsiktige. Vi fikk ekstra visir, men ingen munnbind. Det er ikke riktig, sier hun.

Føler seg bedre

Aldershjemmet har besøksforbud, og coronasyke Jessica har vært hjemme fra jobb i ei ukes tid. Det må hun også være til etter at hun er symptomfri.

- Jeg kjenner meg litt bedre i dag, det går opp og ned. Jeg har hatt de vanlige symptomene som tett nese, ingen smakssans og feber.

Ifølge Expressen har flere kommuner oppgitt at det ikke er selvsagt at alle beboere med symptomer på aldershjem, vil testes. Det på grunn av mangel på ressurser.

Byråd for eldreomsorg i Stockholm, Erik Slottner, sa torsdag på en pressekonferanse at de har sett et økende antall smittede på aldershjem.

- Uansett om dette er etterslep eller ikke, er situasjonen alvorlig. Til og med enkelte hjemmetjenester har meldt om coronasmittede brukere, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!