Jessica ble begravd levende

Gjerningsmannen dømt til døden i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jessica Marie Lunsford var bare ni år gammel da hun ble kidnappet, voldtatt og begravd levende av den pedofile John Evander Couey i 2005. I dag ble han dømt til døden for ugjerningen, melder AP.

Jessica Lunsford ble kidnappet fra sitt soverom i hjemmet i Homosassa i Citrus County i Florida 23. februar i 2005. Faren oppdaget at hun var borte morgenen dagen etter, og en stor letaksjon ble satt i gang. Nesten en måned senere ble hun funnet nedgravd bak et nabohus, bare 137 meter fra der hun bodde.

I mars i år ble Couey funnet skyldig i tiltalen om kidnapping, voldtekt og drap. Juryen anbefalte med et overtall av 10 mot to medlemmer å dømme han til døden. I dag bestemte dommer Ric Howard at Couey får dødsstraff.

Levende begravd

Jessicas far, Mark Lunford, var en av mange fremmøtte i retten i dag. Han gråt da dommeren leste opp en detaljert forklaring om hva som skjedde for over to år siden.

Couey kidnappet Jessica da hun var på rommet sitt, og tok henne med til husvognen han bodde i, like ved siden av. Der skal hun ha blitt holdt fanget og misbrukt av Couey. Over tre uker etter hun forsvant, ble hun funnet nedgravd i hagen bak husvognen. Hun var pakket inn i sløppelsekker, og obduksjonen viste at den ni år gamle jenta hadde blitt begravd levende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.