Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jessica unnslapp skyteepisode med minutter i juni - ble drept under skytingen i Colorado

Den lovende sportsreporteren tvitret om filmen rett før den startet.

MINST 12 DREPT: Minst 12 er drept og 50 skadd etter skyteepisoden i Aurora i Colorado. Foto: REUTERS/Evan Semon
MINST 12 DREPT: Minst 12 er drept og 50 skadd etter skyteepisoden i Aurora i Colorado. Foto: REUTERS/Evan Semon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i år unnslapp Jessica Ghawi en dramatisk skyteepisode på kjøpesenteret Eaton Center i Toronto i Canada. I natt ble hun skutt og drept da en mann kledd i skuddsikker vest og gassmaske drepte minst 12 mennesker og skadet 50 under midnattspremieren av den nye Batman-filmen.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg måtte tvinge en fyr til å se midtnattspremieren av The dark knight rises med meg, tvitret Jessica like før hun skulle på kino i går.

Det var lørdag 2. juni at én ble drept og sju skadd da en mann begynte å skyte på et spisested på et av Torontos største kjøpesentre. Jessica skulle kun en liten tur på senteret for å handle og spise sushi.

DREPT: Jessica Ghawi er en av de drepte etter skyteepisoden i Aurora, Colorado. Foto: Newsteam / NTB Scanpix
DREPT: Jessica Ghawi er en av de drepte etter skyteepisoden i Aurora, Colorado. Foto: Newsteam / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ble vist hvor skjørt livet er på lørdag. Jeg så terroren i tilskuernes ansikter. Jeg så ofrene for meningsløs kriminalitet. Jeg så livene bli forandret. Jeg ble påminnet at vi ikke vet når eller hvor vår til på jorda vil ende. Når eller hvor vi vil trekke vårt siste åndedrag. For én mann, ble det midt i et travelt serveringssted lørdag kveld, skrev Jessica på sin blogg, kun få dager etter skyteepisoden.

Fikk en rar følelse På bloggen skriver Jessica om hvordan små tilfeldigheter førte til at hun ikke var i i området hvor alle spisestedene var, men utenfor, da mannen begynte å skyte.

Klokka 18.20 ombestemte hun seg og kjøpte en hamburger i stedet for sushi. Idet hun hadde betalt, fikk Jessica er rar følelse og bestemte seg for å gå ut av senteret. Klokka 18.23 ble de første skuddene avfyrt.

- Det var ikke en sånn rar følelse du får når du har brukt penger du ikke burde bruke. Det var en nesten panikkaktig følelse som ga meg følelsen av at noe manglet, skrev hun på bloggen.

BATMAN-PREMIERE: Tre kinosaler viste den nye Batmann-filmen da en mann begynte å skyte. Foto: AP Photo/The Denver Post,  Aaron Ontiveroz
BATMAN-PREMIERE: Tre kinosaler viste den nye Batmann-filmen da en mann begynte å skyte. Foto: AP Photo/The Denver Post, Aaron Ontiveroz Vis mer

Tre dager etter hendelsen skriver hun at hun ikke blir kvitt den rare følelsen i brystet.

Tvitret rett før filmen begynte - Denne tomme, nesten kvalmende følelsen går ikke vekk. Jeg merket denne følelsen da jeg var på Eaton Center i Toronto, bare sekunder før noen åpnet ild i matområdet. En merkelig følelse som fikk meg til å gå ut, og uten at jeg visste det, gå i sikkerhet. Det er vanskelig for meg å forstå hvordan en rar følelse reddet meg fra å havne midt i en dødelig skyteepisode.

- Jeg går gjennom det jeg så gang på gang i tankene. Jeg håper ofrene blir helt friske igjen. Jeg skulle ønske jeg kunne bli kvitt denne rare følelsen i brystet. Følelsen som minner meg på hvor velsignet jeg er. Den samme følelsen som fikk meg til å forlate Eaton Center. Følelsen som kan ha reddet livet mitt.

Timer før midtnattspremieren på den mye omtalte «The dark knight rises» skrev Jessica om sine planer om å dra på kino.

TRODDE DET VAR TULL: Flere av vitnene har fortalt at de trodde det kun var en effekt da gjerningsmannen kastet tåregass i kinosalen. Foto: AP Photo/The Denver Post, Karl Gehring
TRODDE DET VAR TULL: Flere av vitnene har fortalt at de trodde det kun var en effekt da gjerningsmannen kastet tåregass i kinosalen. Foto: AP Photo/The Denver Post, Karl Gehring Vis mer

- Filmen starter ikke før om 20 minutter, skrev hun til en venn rett før filmen startet.

Jessica var opprinnelig fra Texas og var en lovende sportsreporter, og var blant annet veldig opptatt av ishockey.

DRAMATISK: Shamecca Davis klemmer sønnen Isiah Bow etter skyteepisoden i Aurora. AP Photo/Barry Gutierrez
DRAMATISK: Shamecca Davis klemmer sønnen Isiah Bow etter skyteepisoden i Aurora. AP Photo/Barry Gutierrez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media