Jesus er sur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordre Fagerborg Blasfemi og Vannbakkels Laug (NFBOVL) innkaller til vintermøte førstkommende onsdag på en hittil ukjent adresse i Oslo. Lauget har sitt utspring fra vekst og velstandstimene ved Steinerskolen og dets høye beskytter bærer det elegante dekkenavnet Jens. Noen onde tunger mener han er en nyslått tåkefyrste som mener det motsatt av det han trodde han mente, men som vi hadde misforstått. Dem om det.

Vi ser stort på det meste fordi vi har som eneste opplagsdrivende publikasjon på denne siden av Eivind Reiten – mannen som fortsatt kan se skogen for bare opsjoner – fått tilgang til de meget sensitive sakspapirene ført i pennen av den siste tid så tause Leppa fra Justis, mannen som ellers snakker på autopilot: Avholdsmannen og mangomennesket Knut Storberget.

– Blasfemi? Ytringsfrihet? Begge deler, ja takk. Nei, forresten. Vår tid er preget av et ideologisk konkursbo, mens middelklassen forfekter nøytrale verdier tuftet på lav rente, hunden fra Baskerville, lusa på gangen og norskamerikanske tilstander. Det er nå vi må prise Jesus som er sur, Per Kristian Fossekæillen og et par, tre av budene, men hvor er det blitt av synthrockbandet Martin Kolberg and The Party Piskeres?, heter det forlagene til nytt lovforslag, paragraf 36,9, først ledd av.

Laugets medlemmer henstilles til å ta med termos, brødskiver med nøkkelost og dartpiler.

– Vi forsøker alltid å se framover på våre møter, og dartpilene skal kastes mot store posterbilder av Europas helt egne, Thorbjørn Jagland, Teleskopet fra Lier. I tillegg blir det lynlotteri der førstepremien er en skitur sammen med Jonas Gahr Støre til Mylla. Her vil det bli vist lysbilder av Gro i toppform, mens et amatørteater, bestående av senterungdom og AUF-ere, vil sette opp Peer Gynt der forventningene er store til hvem som skal bekle rollen som den rødgrønnkledde. Signe været.