Jesus har levd

Trodde du at Jesus var en fantasifigur? Teologiprofessor Halvor Moxnes forteller om den virkelige Jesus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at påskebudskapet bare er tull og at Jesus er oppspinn? Jesu\' oppstandelse er et spørsmål om tro, men det er et faktum at Jesus har levd. Han kom fra området rundt Nazareth og ble henrettet i Jerusalem av romerne.<>Halvor Moxnes

- Det er minst like sikkert at Jesus har levd som at Sokrates har levd. Vi har jødiske og historiske kilder som forteller om en person som Jesus, både romere og jøder har regnet ham som en historisk person. Dessuten har vi evangeliene, sier professor ved Teologisk Fakultet ved Universitetet i Oslo.

- Men kan man stole på evangeliene?

- Evangeliene er skrevet ned fra én til to generasjoner etter at Jesus levde. Det er som om Jesus skulle ha vært henrettet i 1950, det levde fremdeles mennesker som kjente til det, sier Moxnes.

- Vi vet at han vokste opp i Galilea og ble henrettet i Jerusalem. Han døde ved korsfestelse, som var en vanlig henrettelse for slaver og laverestående mennesker.

Jesus ble oppfattet som en lederskikkelse, profet og helbreder.

- Han var en moralsk autoritet. Folk så på ham som en befrier.

Jesus ble henrettet fordi han utga seg for å være jødenes konge. Etter at han døde, fikk han tilhengere som var overbevist om at han sto opp igjen og at han ikke var en vanlig mann, men Guds sønn og en frelser.

Hvor går grensa mellom tro og fakta når det gjelder Jesus? Hvorfor ble han henrettet? Akkurat nå kan du få svar på dine spørsmål, send dem inn!

OPPSTANDELSEN: Det er et faktum at Jesus virkelig har levd, men et trosspørsmål om han sto opp igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer