HYLLES: Jesus Campos er blitt hyllet som helt. Han var den som først meldte om skudd avfyrt fra Stephen Paddocks suite på Mandala Bay-hotellet i Las Vegas. Han ble selv skutt i beinet. Video: CNN Vis mer

Massakren i Las Vegas

Jesus konfronterte Las Vegas-skytteren: - Jeg løftet opp buksebeinet og så blod

Sikkerhetsvakta Jesus Campos har blitt hyllet som helt etter å ha konfrontert Stephen Paddock. Nå snakker han ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 58 mennesker ble drept da Stephen Paddock (64) 1. oktober i år fra 33. etasje på luksushotellet Mandala Bay skjøt over 1000 skudd mot publikum på en utekonsert.

Men før han begynte å skyte ut vinduene fra suiten på hotellet, skjøt Paddock en sikkerhetsvakt.

Denne mannen er Jesus Campos (25). Han var den første som konfronterte Paddock og den første som meldte om skudd avfyrt fra Mandala Bay og som siden ble USAs verste masseskyting.

Campos forsvant sporløst forrige uke etter å opprinnelig ha avtalt intervjuer med Fox News og fire andre medier. Han er til og med blitt omtalt som «savnet» av amerikanske medier, skriver Washington Post.

Dukker opp på «Ellen»

Men i dag dukket han opp igjen. Nærmere bestemt på «The Ellen DeGeneres Show». De har nå sluppet et åtte minutter langt intervju med Campos og kollega Stephen Schuck.

Hele intervjuet vil bli kringkastet i kveld. Intervjuet er den heltemodige sikkerhetsvaktas første offentlige uttalelser etter skytemassakren for to og en halv uke siden. Han sier også det er det eneste intervjuet han kommer til å gi.

Campos gikk på patrulje i hotellets ganger da han ble bedt om å sjekke en dør i 33. etasje. Han tok trappa, men kom seg ikke gjennom døra og måtte bruke heisen.

- Det var en metallstang som holdt døra på plass.

Hørte plutselig skudd

Samtidig tilkalte Jesus Campos kontrollrommet og rapporterte om den stengte døra. Da begynte han å høre skarpe og raske lyder.

EKTE HELT: Sonny Melton døde som følge av skuddene mot countryfestivalen i Las Vegas, men han døde som en helt. Han beskyttet nemlig sin kone til siste slutt. Video: CNN Vis mer

- Jeg gikk nedover gangen, og plutselig hørte jeg skudd bli avfyrt i høy frekvens. Først søkte jeg dekning, så kjente jeg det brant. Jeg løftet opp buksebeinet og så blod. Da meldte jeg fra om skudd avfyrt, forteller sikkerhetsvakta i klippet.

James Paddock hadde skutt gjennom døra fra hotellrommet og ut i gangen og traff Campos øverst på hans høyre lår. I opptredenen på «Ellen» går Campos med stokk.

- Det går bedre for hver dag, sakte, men sikkert. Jeg prøver å bli bedre, både mentalt og fysisk, sier han.

KAOS: Kroppskamera-video er frigitt av politiet i Las Vegas viser hvordan politibetjentene lokaliserte gjerningspersonen, og samtidig forsøkte å forhindre at ingen flere ble truffet av skuddene. Video: LAS VEGAS METROPOLITAN POLICE / AP Vis mer

Campos fant et gjemmested i etasjen, og fikk samtidig advart ingeniøren Stephen Schuck, som var blitt sendt til etasjen for å undersøke den stengte døra.

Campos' forklaring stemmer overens med politiets og hotellet, men det er likevel stilt spørsmål ved om politiet reagerte raskt nok på meldingen om skudd avfyrt, og om USAs verste massakre kunne blitt stoppet tidligere. 58 mennesker ble drept og over 500 skadd.

Måtte endre tidslinje

Sikkerhetsvakta ble først omtalt som en helt av myndighetene, som mente han tiltrakk seg skytterens oppmerksomhet og dermed hindret ham fra å skyte mot konsertpublikummet. Politiet sa først at Paddock begynte å skyte mot folkemengden seks minutter etter de første skuddene var avfyrt inne på hotellet.

Den tidslinja ble imidlertid endret etter at hotellkjeden MGM, som eier Mandala Bay-hotellet, offentlig gikk ut og sa at Paddock begynte å skyte mot folkemengden på samme tid - eller innen 40 sekunder - etter at Campos hadde blitt skutt.

På en pressekonferanse fredag, sa sheriff Joe Lombardo, at de hadde tatt den informasjonen til følge. Politiet tror også nå at Paddock begynte å skyte mot folkemengden like etter å ha skutt sikkerhetsvakta.

- Dette er en veldig dynamisk hendelse, sa Lombardo.

Vet fortsatt ikke motiv

Likevel har politiet fortsatt ingen svar på hvorfor Paddock utførte massakren. Han sluttet å skyte etter ti minutter og tok tilsynelatende sitt eget liv. Da politiet først tok seg inn på hotellrommet, lå Paddock der død.

Myndighetene jobber på spreng med å samle beviser som kan fortelle mer om drapsmannens liv. Politiet har bedt offentligheten om å ha tålmodighet. Det er blant annet blitt gjennomført undersøkelser av Paddock hjerne, uten at rettsmedisinere har funnet noe uvanlig.

Politiet bekrefter også at Paddock skjøt mot drivstofftanker på den nærliggende flyplasser i Las Vegas.

Før det opplyste amerikansk politi at de også hadde funnet eksplosiver i bilen til Paddock. Ifølge politiet i Las Vegas hadde massedrapsmannen fylt bilen sin med eksplosiver samt beskyttelsesutstyr som del av en fluktplan.