JESUS OG EMANUEL: Foto: REUTERS/JR Avelar/SCANPIX
JESUS OG EMANUEL: Foto: REUTERS/JR Avelar/SCANPIXVis mer

Jesus og Emanuel deler samme kropp

Mor ante ingenting før fødselen i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jesus og Emanuel ble født mandag morgen, og deler samme kropp og hjerte. Guttene ble født ved keisersnitt i den brasilianske byen Marajo, og lider av det svært sjeldne syndromet kalt dicephalic parapagus, melder lokalavisen O Povo.

Mens den ene gutten er ved god helse, har den andre pusteproblemer, opplyser sykehuset. De siamesiske tvillingene er nå overført til et sykehus i Belem og situasjonen evalueres nå av medisinske eksperter.

Begge hodene har normal hjernefunksjon, men den sammenvokste kroppen gjør at legene per i dag tviler på at det vil være mulig å separere dem. Moren ante ingenting før fødselen, ettersom hun ikke hadde vært inne til ultralydundersøkelse.

Mens forekomsten av siamesiske tvillinger er så sjeldent som en per 200 000 levende fødsler, er siamesiske tvillinger med dicephalic parapagus enda mer sjeldent, melder University of Maryland Medical Center til nyhetsbyrået AP. Bare mellom fem og 25 prosent overlever.

De mest kjente siamesiske tvillingene med dette syndromet er amerikanerne Abigail og Brittany Hensel, som i dag er 19 år gamle. I mai ble det også født et tohodet barn i Kina, som heller ikke lar seg skille fordi de deler samme kropp og organer.