- Jesus sier nei!

BELFAST (Dagbladet): De er gamle, uforsonlige og nekter å gi seg før alle katolikkene er borte. George Reid er en fanatisk protestant, og på valgdagen kjørte han krigens ofre til stemmelokalene. Minibussen var prydet med slagordet «Jesus sier NEI».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne avtalen er djevelens verk. Den er ond, og alle som står bak den er som Judas. Bibelens Judas solgte Jesus for 30 sølvpenger. Jeg vet ikke hva disse politikerne har fått for å selge Nord-Irland, sier George Reid, og nesten fråder rundt munnen.

George Reid og «hjelpemannen» William Nilsen er medlemmer av Democratic Unionist Party (DUP), og vil ikke høre snakk om å si ja til fredsavtalen.

- Hvordan kan jeg stemme ja? Vi har opplevd bomber i Shankill Road som drepte uskyldige mennesker, og det er disse folkene vi nå skal leve i fred med, sier Reid.

Tilgir ikke

William Nilsens familie vil heller ikke tilgi. Hans datter forlovet seg en lørdag. Hun var 17 år. To dager seinere ble kjæresten og forloveden skutt ned utenfor familien Nilsens hjem.

- Min datter kommer seg ikke over dette, våre familier kommer oss ikke videre, sier William Nilsen.

DUP-aktivistene føler presset. Fra statsminister Tony Blair, fra president Bill Clinton og fra de unge rundt seg.

- Jeg har kommet til at alt er bedre enn denne freden. Alle sier at vi skal tilgi, men for meg er det bare Gud som kan tilgi. Og han tilgir ikke disse menneskene, sier George Reid til Dagbladet.

Og hatet mot den romersk-katolske tro er fundamental i Shankill Road.

- Katolikkenes historie er dekket med blod. Hadde vi vridd om katolikkenes klær i 14 dager, så ville det fortsatt dryppet blod, sier han.

- Men hvordan kan man få fred i denne provinsen?

Må bort

- Var ikke Norge okkupert i 1940 til 1945? Freden kom til dere etter at dere hadde drevet ut nazistene. Det er det samme her. Freden vil komme den dagen vi har fordrevet de som truer landet vårt. Når de er borte, så er det fred, sier George Reid.