Jet i fengsel

Grekeren kom aldri til Aten. I morges kranglet han på flyet. I dag ble han dømt til tre måneder i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Irske rettsmyndigheter brukte ikke lang tid på å vise 36-åringen Peter Genovezos hva de mener om spetakkel ombord i rutefly.

Natt til i dag slo grekeren seg vrang ombord i Delta Air Lines rutefly fra New York til Aten. 36-åringen var så ufyselig at piloten måtte nødlande på Shannon flyplass vest i Irland i fem-tida i dag morges, melder nyhetsbyrået AP.

Om Genovezos skulle til OL vites ikke, men irske rettsmyndigheter brukte olympisk fart på idømme bråkmakeren en passende straff.

Bare timer etter at han ble lempet av flyet, slamret celledøra igjen bak grekerens rygg. Tre måneder i fengsel og 370 dollar i bot (omlag 2500 kroner) fant retten passende for bråkmakeren - som dermed kan glemme å oppleve OL på hjemmebane.

Resten av passasjerene ombord det amerikanske Boeing 767-flyet kunne nyte resten av turen til OL-byen tre timer forsinket.

Knuste fly

En rekke amerikanske passasjerfly har de siste årene blitt nødt til å lempe av bråkete passasjerer i Irland. Shannon-flyplassen er første europeiske landingsplass på ruta over Atlanterhavet. Som oftest er det flyfylla som får passasjerene til å slå seg vrange.

I april måtte et American Airlines-fly på vei til London fra New York nødlande i Shannon etter at to amerikanske passasjerer gikk til angrep på kabinpersonalet og skadet selve flyet for omlag 200 000 kroner.

De to fikk 50 000 pund (omlag 617 000 kroner) i bot og har fått internasjonalt flyforbud i to år. Irske myndigheter har nok for lengst sett seg lei på vrange passasjerer de får dumpet i fanget. Dagens rekordhurtige rettsavgjørelse varsler nulltåleranse.

JETSAK: Det ble reneste jetsaken for grekeren som slo seg vrang på flyet i dag morges. Nå er han dømt til tre måneders fengsel.