Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jetman» fløy over Grand Canyon med en ryggrakett

Den sveitsiske våghalsen på nytt eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sveitsiske våghalsen Yves «Jetman» Rossy, har tidligere fløyet over den engelske kanal og Genfersjøen med en ryggrakett. Søndag skal han ha fløyet over Grand Kanyon med en ryggrakett med vinger, problemet er at det var svært få vitner.

Yves Rossy, som er en pilot, fløy over den vestlige enden av den verdenskjente kløften, som har blitt skapt av Coloradoelven i løpet av flere millioner år.

- Min første flytur i USA er nok noe av det mest minneverdige jeg har opplevd, ikke bare på grunn av den vakre naturen, men også den æren det er å fly over hellig indiansk land, sa Rossy ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Livslang drøm
- Takk til moder jord og Hualapai-stammen for at de gjorde en livslang drøm til virkelighet, fortsatte han.

I en pressemelding står det at Rossy ble sluppet ut av et helikopter i 8000 fots høyde før han glei over Grand Canyons juv med en fart på over 300 kilometer i timen. Han skal ha landet med hjelp av en fallskjerm åtte minutter etter han ble sluppet fra helikopteret.

RYGGRAKETTMANNEN: Sveitsiske Yves Rossy har tidligere flydd over den engelske kanal og Lake Geneva med en ryggrakett. Dette skal være hans første forsøk over Grand Canyon. TO GO WITH AFP STORY BY ROMAIN RAYNALDY
English Channel. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / ROBYN BECK
RYGGRAKETTMANNEN: Sveitsiske Yves Rossy har tidligere flydd over den engelske kanal og Lake Geneva med en ryggrakett. Dette skal være hans første forsøk over Grand Canyon. TO GO WITH AFP STORY BY ROMAIN RAYNALDY English Channel. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / ROBYN BECK Vis mer

Dagen før Rossy gjennomførte flyturen hadde flere journalister og fotografer blitt invitert av Rossys sponsor til det som skulle være Rossys forsøk på å fly over kløfta.

Neste dag
Ikke før kvelden kom fikk pressen beskjed om at flyturen var avlyst på grunn av forsinkelser i prosessen med å få turen godkjent av flymyndighetene (FAA).

Flyturen skal han ha gjennomført neste dag, lørdag 7. mai, med få vitner til stede. Og den turen ble i følge Rachel Jones-Pittier, innleid talskvinne for sponsoren Breitling, hans eneste flyforsøk på grunn av vindforholdene.

- Vi ventet
Jones-Pittier bekrefter at ingen fra pressen eller hennes PR-firma var tilstede som vitner til flyturen. Som er en av grunnene til at pressemeldingen kom tre dager etter det skjedde.

- Vi ventet til vi hadde bilder og film, slik at folk ville tro det, sa Jones-Pittier.

En mann som sier at han var vitne, Robert Bravo (47), sjefen for Grand Canyon Resort Corp, som er eid av Hualapai-stammen, sa til Reuters at han så stuntet sammen med sin sønn (14) og datter (20) fra et utsiktspunkt.

FLYTUR: Yves "Jetman" Rossy flyr her over Grand Canyon, i følge talspersoner for Breitling. Flyturen skal ha skjedd 7. mai i år. Foto: Scanpix/REUTERS/Andr Bernet/Breitling/Handout
FLYTUR: Yves "Jetman" Rossy flyr her over Grand Canyon, i følge talspersoner for Breitling. Flyturen skal ha skjedd 7. mai i år. Foto: Scanpix/REUTERS/Andr Bernet/Breitling/Handout Vis mer

Bravo sa at stammen, som eier området Rossy fløy i, ga Rossy tillatelse til å fly, men han ville ikke så hvor mye de fikk betalt for tillatelsen.

UT FRA HELIKOPTER: Rossy skal ha hoppet ut fra et helikopter og flydd over Grand Canyon. Foto Scanpix/AP Photos/Breitling, Alain Ernoult
UT FRA HELIKOPTER: Rossy skal ha hoppet ut fra et helikopter og flydd over Grand Canyon. Foto Scanpix/AP Photos/Breitling, Alain Ernoult Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media