Jette ble rasende da hun så hva hennes 92 år gamle mor fikk servert på nyttårsaften

«Kjedelig», «uanstendig» og «hundemat».

FORBANNA: Jette Schnak Petersen ble rasende da hun så hva moren hennes fikk servert på nyttårsaften. Foto: Privat
FORBANNA: Jette Schnak Petersen ble rasende da hun så hva moren hennes fikk servert på nyttårsaften. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På nyttårsaften besøkte Jette Schnak Petersen fra Ramløse i Danmark som vanlig sin 92 år gamle demente mor.

Hun forteller at hun sjeldent er imponert maten som blir levert fra Det Danske Madhus, men at hun likevel så for seg at det kanskje ville bli servert noe litt mer appetittelig denne dagen.

Men den gang ei.

Petersen forteller til danske TV2 at hun ble så sint at hun la ut et bilde av måltidet på Facebook. Der har det i løpet av to dager blitt delt over 3000 ganger.

«Kjedelig», «uanstendig» og «hundemat» er bare noen av karakteristikkene som har kommet i kommentarfeltet ifølge BT.

- Jeg valgte å dele bildet fordi jeg ble så forbanna. Forbanna fordi man ikke engang på nyttårsaften kan gjøre tingene bare litt med innbydende. Det må kunne la seg gjøre å servere et appetittvekkende måltid til de som ikke lenger kan lage sin egen mat, sier hun.

- Mange lar seg provosere

Administrerende direktør i selskapet som leverte måltidet, Henrik Solkær, forteller at de tar anklagene og klagestormen på alvor.

- Denne konkrete saken forteller oss at mange lar seg provosere. Vi følger nøye med i kommentarfeltet og tar dette veldig seriøst, sier han.

Han innrømmer også at maten på bildet ikke framstår som videre delikat, men understreker at det ikke er deres generelle oppfatning av de eldre er misfornøyde med maten de får.

Han forteller også at retten på bildet er det måltidet de eldre fikk dersom de ikke gjorde et aktivt valg selv.

Kaller inn til møte

Heller ikke Birgit Roswall, som er leder for Sosial- og Sunnhetsutvalget i Gribskov kommune, er veldig imponert over maten.

Den opphetede debatten på Facebook har fått henne til å arrangere et møte med leverandøren. Her vil det bli diskutert hvordan man kan gjøre det enklere for de eldre å velge måltid, samt finne ut hvordan maten kan presenteres på en mer appetittvekkende måte.

- Ja, maten på bildet ser ikke særlig lekker ut. Derfor vil vi snakke med leverandøren om hvordan måltidene generelt kan presenteres på en måte som vekker appetitten. Spesielt i forbindelse med høytider bør maten presenteres bedre, sier hun.