Jevnt mellom Frp og Ap i skolevalgene

- Det er endelig klart, Ap har vunnet skolevalget, sier AUF-leder Martin Henriksen. - Nei, Frp vant, sier FpU-leder Ove Vanebo.

BESTE SKOLEVALGET TIL AP NOEN GANG: Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre var sammen med AUF-erne da resultatet til skolevalget kom. AUF-leder Martin Henriksen (t.v) brøt ut i glede. Foto: Hans Arne Vedlog
BESTE SKOLEVALGET TIL AP NOEN GANG: Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre var sammen med AUF-erne da resultatet til skolevalget kom. AUF-leder Martin Henriksen (t.v) brøt ut i glede. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er endelig klart, Ap har vunnet skolevalget. Vi går mest fram av alle partiene. Siden 2005 har vi gått fram 13 prosent, sier Martin Henriksen til Dagbladet.

Reslutatene fra skolevalgene ble offentliggjort i kveld klokka åtte, og viser at Arbeiderpartiet er det største partiet med 23,8 prosent. Men like bak kommer erkerival Fremskrittspartiet med 23,7 prosent av stemmene. For Ap betyr dette en fremgang på 1,7 prosent fra forrige stortingsvalg. Frp går tilbake sammenlignet med stortingsvalget i 2005, men fram med 2,6 prosentpoeng fra valget i 2007.

Høyre går kraftig fram sammenlignet med stortingsvalget i 2005, men ligger 1,2 prosentpoeng bak resultatet ved skolevalget i 2007.

Rekordtall for Ap - Vi har blitt det største partiet, og vi har det beste skolevalget for Ap noensinne. Vi har aldri gjort det bedre, sier statsminister og partileder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg.

Statistikken går tilbake til 1989 og viser at partiet aldri har oppnådd over 22 prosent.

- Dette er en kjempeinspirasjon for oss alle. Nå gjelder det at vi bruker dette til å fortsette framgangen også på mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer