Jevnt valg i Hellas

Men valget overskygges av skogbranntragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grekere gikk søndag til valgurnene for å stemme fram en ny nasjonalforsamling, men valget overskygges av den greske skogbranntragedien.

Det sittende konservative partiet Nytt demokrati hadde en svak ledelse over det sosialdemokratiske PASOK-partiet da et forbud mot valgmålinger trådte i kraft for 14 dager siden.

Søndag morgen strømmet folk til valglokalene for å avgi sin stemme i det som er ventet å bli et jevnt løp mellom de to partiene.

Den sittende statsministeren Kostas Karamanlis skrev ut nyvalg i god tro på at hans økonomiske tiltak, som har redusert arbeidsledigheten og underskuddet på nasjonalbudsjettet, skulle sikre ham en enkel seier.

Siden den store valgseieren i 2004 har Nytt demokrati stort sett hatt et solid forsprang på meningsmålingene.

Men de omfattende skogbrannene i Hellas brøt ut bare dager etter at nyvalget var skrevet ut i august, og håndteringen av katastrofen er blitt et viktig tema i valgkampen.

- Karamanlis gjemte seg i vanskelige tider, han kunne ikke engang beskytte livene til våre medborgere da de trengte hjelp, sa den sosialdemokratiske hovedutfordreren George Papandreou før helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer