Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jiang i toppmøte med Clinton

Washington (NTB): Lederen for verdens folkerikeste stat fikk i dag mottakelsen han hadde forlangt av presidenten i USA. Jiang Zemin kvitterte på engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas president var invitert til Det hvite hus for to år siden, men takket nei til en mindre offisiell behandling enn den som ble Deng Xiaoping til del for snart 20 år siden. For Jiang dreier det seg om prestisje og dermed grep om makten i det partidiktaturet.

  Dermed ble det rød løper, salutt og militærorkester i uniformer fra Amerikas frigjøringskrig på plenen, før han og Bill Clinton talte. Kremen av Washingtons politiske ledere var til stede, sammen med førstedame Hillary, visepresident Al Gore med ektefelle Tipper og den kinesiske presidentens følge.

Det er likevel mange mørke skyer på himmelen mellom de to supermaktene. mennskerettigheter og Taiwans situasjon er viktige stikkord.

PRESIDENTMØTE: Kinas president Jiang Zemin strålte da han endelig fikk den mottagelsen han ville av USAs president Bill Clinton.
Hele Norges coronakart