Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jihad ansvarlige for bomben

Gruppen Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for selvmordsbomben som mandag kveld drepte tre personer på en jernbanestasjon i byen Binyamina i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Hizbollah-kontrollerte fjernsynsstasjonen Al-Manar i Beirut hevder å ha mottatt en faks fra Islamsk Jihad, der gruppen sier at den står bak bomben og opplyser at selvmordsbomberen er 20 år gamle Nidal Shadouf. To kvinner ble drept da bomben eksploderte, i tillegg til attentatmannen. Flere personer ble skadd. Jakter på bil Eksplosjonen i byen Binyamina, som ligger mellom Haifa og Tel Aviv, skjedde like etter at flere mennesker i stasjonsområdet hadde fortalt politiet om en mistenkelig person på en busstasjon i nærheten, fortalte et øyenvitne. Politiet lette mandag kveld etter en bil som skal ha kjørt fra stasjonen kort tid før eksplosjonen. Politiet tror bilen satte av selvmordsbomberen før den kjørte fra stedet. Få sekunder etter sprengte attentatmannen seg selv i luften. Islams Jihad sier at bombeangrepet var en hevnaksjon for israelske angrep mot palestinere den siste tiden. Slår tilbake Israels statsminister Ariel Sharon kalte bombeangrepet et grusomt og forferdelig angrep som viser at den palestinske selvstyremyndigheten ennå ikke har bestemt seg for å ta avstand mot terror.

En medarbeider av Israels statsminister Ariel Sharon, Dore Gold, sa kort etter eksplosjonen at Israel holder palestinernes leder Yasser Arafat ansvarlig for det siste, dødelige bombeangrepet rettet mot den jødiske staten.

- Det er ikke tvil om at de palestinske sikkerhetsstyrkene arbeider nært sammen med Hamas, Islams Jihad og Hizbollah fra Libanon, og at vi har en terrorisme-sammenslutning på områder som kontrolleres av Yasser Arafat, sa Gold.

Regjeringstalsmann Raanan Gissin lovte at Israel skulle «slå tilbake øyeblikkelig».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling