Jihad ansvarlige for bomben

Gruppen Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for selvmordsbomben som mandag kveld drepte tre personer på en jernbanestasjon i byen Binyamina i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den Hizbollah-kontrollerte fjernsynsstasjonen Al-Manar i Beirut hevder å ha mottatt en faks fra Islamsk Jihad, der gruppen sier at den står bak bomben og opplyser at selvmordsbomberen er 20 år gamle Nidal Shadouf. To kvinner ble drept da bomben eksploderte, i tillegg til attentatmannen. Flere personer ble skadd. Jakter på bil Eksplosjonen i byen Binyamina, som ligger mellom Haifa og Tel Aviv, skjedde like etter at flere mennesker i stasjonsområdet hadde fortalt politiet om en mistenkelig person på en busstasjon i nærheten, fortalte et øyenvitne. Politiet lette mandag kveld etter en bil som skal ha kjørt fra stasjonen kort tid før eksplosjonen. Politiet tror bilen satte av selvmordsbomberen før den kjørte fra stedet. Få sekunder etter sprengte attentatmannen seg selv i luften. Islams Jihad sier at bombeangrepet var en hevnaksjon for israelske angrep mot palestinere den siste tiden. Slår tilbake Israels statsminister Ariel Sharon kalte bombeangrepet et grusomt og forferdelig angrep som viser at den palestinske selvstyremyndigheten ennå ikke har bestemt seg for å ta avstand mot terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer