«Jihad Jane» siktet for drapstrusler mot Vilks

Den amerikanske kvinnen skal ha prøvd å rekruttere til terror via YouTube.

«JIHAD JANE» Dette bildet viser den amerikanske kvinnen Colleen R. LaRose, også kjent som «Jihad Jane». Foto: AFP PHOTO / SITE Intelligance Group/SCANPIX
«JIHAD JANE» Dette bildet viser den amerikanske kvinnen Colleen R. LaRose, også kjent som «Jihad Jane». Foto: AFP PHOTO / SITE Intelligance Group/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| En amerikansk kvinne er siktet for å ha prøvd å rekruttere folk til terrorvirksomhet og for planer om å drepe en svensk mann.

Siktelsen ble tatt ut samme dag som sju mennesker ble arrestert i Irland i forbindelse med planer om å drepe den svenske kunstneren Lars Vilks på grunn av en omstridt tegning av Muhammed han lagde i 2007.

Det amerikanske justisdepartementet ville ikke si om det er noen forbindelse mellom de to sakene, men ifølge CNN var det Vilks kvinnen planla å drepe.

Ifølge siktelsen tirsdag brukte 57 år gamle Colleen La Rose, som bor i en middelklasseforstad i Pennsylvania og som opererte med kallenavnene Fatima LaRose og JihadJane, internett for å finne folk som var villig til å gjennomføre angrep i Europa og Sør-Asia.

Ville bli martyr

I juni 2008 postet LaRose en kommentar på YouTube der hun sa hun ønsket å hjelpe det «lidende muslimske folk». Hun sendte e-poster der hun tilbød seg å bli martyr og bruke sin amerikanske bakgrunn for å unngå å bli oppdaget.

Ifølge siktelsen giftet hun seg med en mann fra Sør-Asia og flyttet til Europa, der hun skal ha planlagt å drepe en svensk mann hvis navn ikke er oppgitt, men som CNN sier er Lars Vilks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer