- «Jihad John» drept i luftangrep i Syria

Kjent som IS-bøddelen.

DREPT I FLYANGREP: Mohammed Emwazi, som er kjent som IS-bøddelen «Jihad John» skal ha blitt drept i et amerikansk flyangrep i nærheten av Raqqa i Syria. Foto: AP/NTB scanpix
DREPT I FLYANGREP: Mohammed Emwazi, som er kjent som IS-bøddelen «Jihad John» skal ha blitt drept i et amerikansk flyangrep i nærheten av Raqqa i Syria. Foto: AP/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder den britiske kringkasteren BBC, som får opplysningene bekreftet av det de omtaler som sikre amerikanske forsvarskilder.

Ifølge kanalen ble britiske Mohammed Emwazi, som er kjent som IS-bøddelen drept i et luftangrep nær IS-høyborgen Raqqa i Syria.

I dag tidlig skrev det amerikanske forsvarsdepartementet i en uttalelse at de fortsatt undersøkte hvorvidt Emwazi var blitt drept i angrepet, som ifølge nyhetsbyrået AP ble utført av en drone.

Om bord på bil Amerikanske ABC News meldte tidligere i dag at de hadde snakket med en kilde i etterretningen som sier at målet ble «tilintetgjort» da han kom ut av en bygning og skulle sette seg inn i en bil. Vedkommende omtalte angrepet som «et rent treff», og at det var minimal skade på omgivelsene.

BBC siterer kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet på at «Jihad John» ble drept i det målrettede angrepet.

Han skal ha vært om bord på en bil amerikansk etteretning har sporet over lengre tid.

En talskvinne for den britiske statsministeren sier følgende til kanalen.

- Vi er klar over den amerikanske uttalelsen om et angrep rettet mot Emqazi, men ønsker i likhet med dem ikke å kommentere angrepet ytterligerre.

Statsminister David Cameron sier på en presskonferanse fredag formiddag at britiske myndigheter ennå ikke er sikre på om «Jihad John» ble drept i det amerikanske angrepet, men uttaler samtidig at det var rett å utføre angrepet.

Kjent som bøddel i propaganda Emwazi dukket for første gang opp i en propagandavideo fra IS i august i fjor, da han drepte den amerikanske journalisten James Foley med kniv.

Seinere var han også med i videoene som viste drapene på journalisten Steven Sotloff, taxisjåføren Alan Henning og hjelpearbeiderne David Haines, Peter Kassig  og den japanske journalisten Kenji Goto, samt flere andre.

Fredag 27. februar ble det første bildet av «Jihadi John», ellerMohammed Emwazi (27), som han egentlig heter, offentliggjort av Sky News

Dette skjedde dagen etter at britisk etterretning offentliggjorde Jihadi Johns egentlige navn. Mohammed Emwazi er blitt kalt IS-bøddelen, og skal være mannen som har vært med i en rekke propagandavideoer for terrorgruppa IS

Dagbladet kommer med mer

BRITISK: Mohammed Emwazi ble født i Kuwait i 1988, og flyttet til London da han var seks år gammel. Han er utdannet datatekniker ved universitetet i Westminster. Han jobbet i Kuwait i 2009 og 2010, og blir av sin tidligere sjef omtalt som en dyktig ansatt.
BRITISK: Mohammed Emwazi ble født i Kuwait i 1988, og flyttet til London da han var seks år gammel. Han er utdannet datatekniker ved universitetet i Westminster. Han jobbet i Kuwait i 2009 og 2010, og blir av sin tidligere sjef omtalt som en dyktig ansatt. Vis mer