Jihadi John sier unnskyld til sin egen familie

For skammen han har påført dem.

SIER UNNSKYLD: Briten Mohammed Emwazi, som er kalt Jihadi John, beklager nå den skammen han har påført sin egen familie. Men IS-bøddelen angrer ikke de brutale drapene på flere vestlige IS-fanger.  Foto: Westminister-universitetet og NTB Scanpix
SIER UNNSKYLD: Briten Mohammed Emwazi, som er kalt Jihadi John, beklager nå den skammen han har påført sin egen familie. Men IS-bøddelen angrer ikke de brutale drapene på flere vestlige IS-fanger. Foto: Westminister-universitetet og NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): IS-bøddelen Mohammed Emwazi (27), mer kjent under kallenavnet Jihadi John, skal ha unnskyldt seg overfor sin egen familie for «skammen han har påført dem», skriver The Independent.

Den tidligere datastudenten i Storbritannia skal ikke ha uttrykt noen form for anger knyttet til de brutale drapene på vestlige gisler.

Det Emwazi velger å beklage overfor sin familie er «problemene som avsløringen av hans identitet har skapt for dem», skriver Sunday Times.

27-åringen skal ha sendt sin unnskyldning via tredjeperson fra Syria til sin familie som er blitt tvunget til å holde seg i skjul i Kuwait.

Det første bildet Fredag 27. februar ble det første bildet av «Jihadi John», eller Mohammed Emwazi (27), som han egentlig heter, offentliggjort av Sky News.

Dette skjedde dagen etter at britisk etterretning offentliggjorde Jihadi Johns egentlige navn. Mohammed Emwazi er blitt kalt IS-bøddelen, og skal være mannen som har vært med i en rekke propagandavideoer for terrorgruppa IS.

Det skal være ham som har henrettet en rekke journalister og hjelpearbeidere de siste månedene.

Data-student Emwazi var en datastudent ved Westminister-universitetet, hvor han tok en bachelor-grad i dataprogrammering. Den britiske tv-stasjonen Sky News har funnet et bilde av Emwazi på nettsidene til universitetet i Westminister.

Den nåværende 27-åringen er født i Kuwait og vokste opp i et middelklasse-nabolag i Vest-London. Han gikk tidvis i en moské i Greenwich, ifølge The Telegraph.

Sammen med familien bodde han i en treroms leilighet i Warwick Crescent.