«Jihadi John» var paranoid og følte seg forfulgt av britisk etterretning

Skrev en rekke e-poster til britisk journalist.

ETTERSØKT: På torsdag bekreftet britiske etterretningskilder at briten som hittil er kalt Jihad John, heter Mohammed Emwazi. Han er 27 år og var tidligere dataelev ved Westminister-universitetet. Han skal ha vært den som har henrettet en rekke vestlige gisler. Foto: Westminister-universitetet og Scanpix
ETTERSØKT: På torsdag bekreftet britiske etterretningskilder at briten som hittil er kalt Jihad John, heter Mohammed Emwazi. Han er 27 år og var tidligere dataelev ved Westminister-universitetet. Han skal ha vært den som har henrettet en rekke vestlige gisler. Foto: Westminister-universitetet og Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han har blitt kalt IS-bøddelen, og skal være mannen som har henrettet en rekke journalister og hjelpearbeidere i propagandavideoer for terrorgruppa IS de siste månedene.

Nå blir stadig flere detaljer om «Jihadi Johns» liv kjent, etter at Washington Post offentliggjorde identiteten hans tidligere denne uka.

I dag publiserte Daily Mail et utdrag av en e-postutveksling mellom Mohammed Emwazi, som han egentlig heter, og en av journalistene i den britiske avisa.

Følte seg forfulgt E-postene ble sendt mellom 2010 og 2011, før Emwazi forlot Storbitannia for å krige med IS i Syria. De gir et unikt innblikk i jihadistens liv i London.

Ifølge reporteren, viser den nåværende 27-åringen sterke, paranoide trekk. Noen måneder før han kontaktet den britiske journalisten, ble Emwazi stoppet på Heathrow på vei hjem til Kuwait.

Han hevder han ble avhørt av en svært aggressiv tjenestemann, og siden følte han seg forfulgt av den britiske etterretningstjenesten MI5. Han mente de overvåket hvert eneste steg han tok.

- Ikke redd I en av e-postene skriver han at han skulle selge en datamaskin, og at han mente kjøperen var fra MI5.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.