Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jihadist-propaganda hos mann som kjørte ned soldater

Politiet sier at dette ikke er bevis for at han var knyttet til noen ekstremistorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske etterforskere har funnet jihadistisk propagandamateriale på PC-en til 29-åringen som fredag kjørte på soldater som voktet en moské i Valence sør i Frankrike.

Men politiet sier at dette ikke er noe bevis for at han var knyttet til noen ekstremistorganisasjon.

- Det dreier seg om nedlastbare bilder som er noen få uker gamle. Det er ikke de verste typer bilder, men heller krigerske slagord. Det viser hva han likte, men det er ikke noe bevis på at han hadde forbindelser til en ekstremistorganisasjon, sier påtaleansvarlig i Valence, Alex Perrin.

En 29-åring fra utkanten av byen Lyon forsøkte to ganger å kjøre på soldatene som holdt vakt utenfor moskeen i byen Valence.

Ifølge politiet skal mannen ha kommet med et religiøst utrop, noe som utløste en mistanke om at han hadde ekstremistiske motiver. 29-åringen fortalte til politiet at han ønsket å drepe soldater, siden soldater drepte mennesker. Han sa også at han ønsket selv å bli drept av soldater. Politiet sier at de ikke har indikasjoner på at mannen er mentalt syk.

En soldat og en sivil ble lettere skadd i hendelsen fredag ettermiddag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media