«Jihadisten John» truer med terrorangrep på gata i Vesten

Truer i ny video.

NYE TRUSLER: Den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» kommer i en ny video med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten. Foto: Reuters / NTB scanpix
NYE TRUSLER: Den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» kommer i en ny video med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» kommer i en ny video med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten.

- Til Obama, hunden av Rom, innleder det som ifølge Daily Telegraph er den britiske terroristen.

- I dag slakter vi Bashars soldater, i morgen vil vi drepe deres soldater - og med Allahs tillatelse vil vi begi oss ut på et siste korstog der Den islamske staten snart, som din marionett David Cameron har sagt, vil begynne å slakte folk på dine gater.

Etter at den grove trusselen er framsatt viser videoen henrettelsen av det som skal være 18 piloter fra Bashar al-Assads syriske hær. I videoen vises også det som skal være hodet til den drepte amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig.

- Nektet å tale Vestlig etterretning har i lang tid jobbet med å finne identiteten til «Jihadisten John» - som snakker britisk engelsk med London-aksent.

The Mail on Sunday hevdet i går at bøddelen ble skadd i et amerikansk luftangrep i Anbar-provinsen vest i Irak forrige helg.

Verken britiske eller amerikanske myndigheter kan bekrefte avisens opplysninger, men The Mail on Sunday hevder at han ble skadd i et flyangrep mot en bilkolonne nord for Mosul i Irak, der det også først ble meldt at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi ble hardt skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer