Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jihadisten John» truer med terrorangrep på gata i Vesten

Truer i ny video.

NYE TRUSLER: Den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» kommer i en ny video med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten. Foto: Reuters / NTB scanpix
NYE TRUSLER: Den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» kommer i en ny video med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» kommer i en ny video med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten.

- Til Obama, hunden av Rom, innleder det som ifølge Daily Telegraph er den britiske terroristen.

- I dag slakter vi Bashars soldater, i morgen vil vi drepe deres soldater - og med Allahs tillatelse vil vi begi oss ut på et siste korstog der Den islamske staten snart, som din marionett David Cameron har sagt, vil begynne å slakte folk på dine gater.

Etter at den grove trusselen er framsatt viser videoen henrettelsen av det som skal være 18 piloter fra Bashar al-Assads syriske hær. I videoen vises også det som skal være hodet til den drepte amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig.

- Nektet å tale Vestlig etterretning har i lang tid jobbet med å finne identiteten til «Jihadisten John» - som snakker britisk engelsk med London-aksent.

The Mail on Sunday hevdet i går at bøddelen ble skadd i et amerikansk luftangrep i Anbar-provinsen vest i Irak forrige helg.

Verken britiske eller amerikanske myndigheter kan bekrefte avisens opplysninger, men The Mail on Sunday hevder at han ble skadd
i et flyangrep mot en bilkolonne nord for Mosul i Irak, der det også først ble meldt at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi ble hardt skadd.

følge The Mail on Sunday var flyangrepet egentlig rettet mot et møte der både Bagdadi og «Jihadisten John» var til stede.

Sverget troskap Avisen viser til en godt informert syrisk kilde som forteller at møtet fant sted i en underjordisk bunkers under et hus i landsbyen al-Qaim, nær grensa til Syria.

Minst 30 stammeledere fra Irak og Syria var til stede for å sverge troskap til Bagdadi. Ifølge samme kilde går «Jihadisten John» under krigernavnet Jalman al-Britani i IS.

Minst ti IS-kommandanter ble drept og rundt 40 ble såret i angrepet, blant dem «Jihadisten John», hevder avisen.

Frykter terror Både PST og E-tjenesten i Norge har gjort det klart at de frykter nettopp slike angrep som «Jihadisten John» truer med. Generalløytnant Kjell Grandhagen, sjef for E-tjenesten, beskrev i august flere scenarioer Norge frykter:

- Det kan være ting som skal foregå på kort sikt, men det kan også være sovende celler, som har fått beskjeden: «Forbered dere, ligg lavt, ikke lag en lyd før dere hører fra oss — men vær forberedt på å gjennomføre en aksjon når vi tar kontakt».

- Vi mener ISIL både direkte og indirekte bidrar til å dra trusselnivået i Norge i feil retning. Direkte handler det om de som drar ut og knytter seg til ISIL i Syria. Indirekte handler det om propagandaen de kommer med og appellen de har i enkelte miljøer, sa Inger Haugland, avdelingsdirektør ved felles kontraterrorsenter, til Dagbladet 6. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media