- JIHADISTENE er som NAZISTENE

Terrorforsker Hans Brun konstaterer at verden ikke har forstått hvor farlig de islamske jihadistene er.

- LIKHETER:  Terrorforsker Hans Brun ser klare paralleller mellom nazistene og dagens jihadister. - Det er to høyreekstreme ideologier, sier hans Brun. Foto: Scanpix
- LIKHETER: Terrorforsker Hans Brun ser klare paralleller mellom nazistene og dagens jihadister. - Det er to høyreekstreme ideologier, sier hans Brun. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): - Verden har ikke sett liknende brutalitet og djevelskap siden SS-soldatene herjet på østfronten under den andre verdenskrig. Og det er nettopp nazistenes herjinger de islamske jihadistene kan sammenliknes med.

- Mens nazistene ville utrydde de som ikke var ariske, dreper og voldtar jihadistene de som ikke deler deres religiøse overbevisning, sier terrorforsker Hans Brun til Dagbladet.

Den svenske terrorforskeren er en av de fremste eksperter på kontraterrorisme. Brun er tilknyttet det anerkjente universitet Kings College i London. For tiden er han hjemme i Stockholm og skriver bok. Ved siden av bokprosjektet reiser han rundt i verden og foreleser på universiteter og for ulike lands myndigheter.

- Den islamske stat er som nazistene basert på en høyreekstremistisk ideologi. Det er mange likheter mellom jihadistene og nazistene. Propagandamaskineriet og voldsforherligelsen. Nazistene ville skape et rike, basert på raserenhet, mens jihadistene vil ha et kalifat for dem som er religiøst rene, sier Hans Brun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer