Jihadister fra Syria angrep politistasjon i Libanon

Skal ha tatt en rekke politimenn som gisler.

- GISLER: Bildet skal vise tilfangnetagne libanesiske politimenn som kjøres bort av jihadistene etter angrepet i Arsal i dag. Foto: AP / NTB SCANPIX
- GISLER: Bildet skal vise tilfangnetagne libanesiske politimenn som kjøres bort av jihadistene etter angrepet i Arsal i dag. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker ble drept da væpnede opprørere lørdag tok kontroll over en politistasjon i den libanesiske grensebyen Arsal, like ved grensen til Syria.

- Dette er den mest alvorlige utviklingen for Libanon siden krisen i Syria brøt ut, mener Nabil Boumonsef, en kommentator i den libanesiske avisen An-Nahar.

Den libanesiske hæren lovet etter hendelsen å svare med hard hånd for å hindre at krigen i Syria sprer seg til Libanon.

To sivile libanesere ble drept da de forsøkte å forhindre krigere fra Nusrafronten, al-Qaidas gren i Syria, i å angripe politistasjonen i Arsal, ifølge libanesiske medier.

Omringet militærposter Angrepet skjedde like etter at libanesiske soldater hadde pågrepet Imad Ahmed Jumaa, en syrer som anklages for å tilhøre Nusrafronten. Væpnede opprørere omringet libanesiske militærposter ved grensen til Syria, og to libanesiske soldater ble drept i påfølgende skuddvekslinger, ifølge det libanesiske nyhetsbyrået NNA.

Deretter gikk opprørerne inn i byen Arsal, hvor de stormet politistasjonen, ifølge NNA. Lokale medier melder at flere politimenn holdes som gisler, men det var sent lørdag kveld ikke bekreftet.

- Hæren kommer ikke til å tillate noen part å overføre kampene fra Syria til sitt territorium, het det i en uttalelse fra det libanesiske forsvaret etter angrepene.

- Hæren kommer ikke til å tie mens utlendinger forsøker å forvandle vårt land til et åsted for forbrytelser, terrorisme, drap og bortføringer, het det videre.

50 opprørere drept Sammenstøtene fortsatte utover kvelden lørdag, og den libanesiske hæren satte inn flere styrker i kampen mot opprørerne.

- Hæren kan fortsatt klare å demme opp dette, men det kommer til å bli dyrt, sier aviskommentator Boumonsef om utviklingen.

Like over grensen, i Syria, ble samtidig minst 50 opprørere drept av president Bashar al-Assads styrker, ifølge aktivister og sikkerhetskilder. Blant Assads styrker er militser fra den libanesiske Hizbollah-bevegelsen. Hizbollah har utplassert store styrker i Arsal-området, men de deltok ikke i kampene mellom regjeringsstyrker og opprørere i Libanon lørdag, opplyser en kilde til Reuters.

1 million syrere i Libanon Siden krigen i Syria brøt ut har det vært en rekke blodige sammenstøt på grensen til Libanon.

Rundt 1,1 millioner syrere har så langt flyktet til det lille nabolandet med om lag 4 millioner innbyggere. I tillegg til strømmen av flyktninger har borgerkrigen i Syria ført til mer vold mellom sjia- og sunnimuslimer i Libanon.

Over 170 000 mennesker er drept i Syria siden en fredelig folkeoppstand våren 2011 utviklet seg til en blodig krig mellom opprørere og regjeringshæren, med utenlandske støttespillere og krigere på begge sider.

(NTB)