- Jihadister har tatt by sentralt i Mali

Det sier tjenestemenn til nyhetsbyrået AFP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jihadister har tatt en by sentralt i Mali. Det sier ikke navngitte maliske tjenestemenn til nyhetsbyrået AFP.

Hæren trukket tilbake

Nettavisa Mali Actu siterer AFP på at det er byen Boni, i Mopti-regionen, som har falt. Regjeringsstyrkene skal ha forlatt byen.

- For tida er det jihadistene som kontrollerer Boni. De har infiltrert byen, og skjøt i dag på bygninger, sier en tjenestemann.

Ifølge en militær kilde har hæren trukket seg tilbake til nabobyen Douentza, 90 km unna.

Boni har ca. 5000 innbyggere.

- Ankom på motorsykler

Ifølge rapporter brente jihadistene ned huset til en offiser i det paramilitære politiet, mange av krigerne skal ha ankommet på motorsykler, og en beboer sier de hadde medhjelpere inne i byen.

GISSELAKSJON I FJOR: Sikkerhetsstyrker stormer Radisson Blu-hotellet i Malis hovedstad Bamako, hvor 170 mennesker ble holdt som gisler. Video: NTB Scanpix Vis mer

Mali har i flere år vært åsted for væpnet konflikt mellom regjeringen og islamistgrupperinger tilknyttet al-Qaida. Den nordlige delen av landet ble erobret av jihadistene våren 2012, men er siden for en stor del drevet på retrett av en internasjonal styrke med Frankrike i spissen.

Ekspansjon

Imidlertid er store områder fremdeles under islamistenes kontroll, på tross av en fredsavtale underskrevet i fjor. Det siste året har angrepene foregått stadig lenger mot det sentrale og sørlige Mali.

I november i fjor ble et hotell i hovedstaden Bamako utsatt for et større angrep der 170 personer ble tatt som gisler. 20 ble drept. Den al-Qaida-allierte gruppa Al-Mourabitoun uttalte at de hadde utført angrepet i samarbeid med al-Qaida i det islamske Maghreb; dette ble seinere bekreftet av al-Qaida sentralt.