ANGREP: En soldat patruljerer i nærheten av det militære hovedkvarteret i sentrum av Ouagadougou etter at det ble meldt om skyting og eksplosjoner. Foto: Ludivine Laniepce / AP / NTB scanpix
ANGREP: En soldat patruljerer i nærheten av det militære hovedkvarteret i sentrum av Ouagadougou etter at det ble meldt om skyting og eksplosjoner. Foto: Ludivine Laniepce / AP / NTB scanpixVis mer

Jihadistgruppe hevder å stå bak angrepet i Burkina Faso

Jihadistgruppa JNIM sier den står bak angrepet på Burkina Fasos militære hovedkvarter og Frankrikes ambassade i landet. Gruppen har bånd til al-Qaida.

Gruppen, som kaller seg Jama’a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNMI), har base i Mali og kom med kunngjøringen til det mauritanske nyhetsbyrået Alakhbar.

JNIM hevder at angrepet i Ouagadougou fredag, der minst åtte mennesker ble drept, var en hevnaksjon etter at en av gruppens ledere, Mohamed Hacen al-Ancair, ble drept av franske soldater.

FNs sikkerhetsråd fordømmer angrepet og omtaler som «barbarisk og feigt».

- De som er ansvarlig for fredagens angrep, der åtte regjeringssoldater og åtte ytterliggående islamister ble drept, må bringes for retten, uttaler sikkerhetsrådet lørdag.

(NTB)