GIKK NED OVER 70 KILO: Forskjellen på bildet tatt av Jim sammen med en venninne i 2011 til venstre og bildet tatt i dag er påfallende. Foto: Privat / Torgrim Rath Olsen
GIKK NED OVER 70 KILO: Forskjellen på bildet tatt av Jim sammen med en venninne i 2011 til venstre og bildet tatt i dag er påfallende. Foto: Privat / Torgrim Rath OlsenVis mer

Jim (24) gikk ned over 70 kilo på ett år - uten å trene

- Da jeg oppdaget at jeg så dobbelt så stor ut som kameratene mine, var det på tide å gjøre noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Nordlys): - Jeg hadde egentlig hele tida følt at jeg ikke hadde så unormal kroppsvekt. Jeg var kanskje litt likegyldig til det. Men så satte jeg meg ned i november i 2011 og så gjennom noen bilder av meg. Da fikk jeg meg en skikkelig støkk, sier Jim Eilertsen (24) fra Tromsø til Nordlys.

Han forteller at hans kamerater og venninner hadde gitt uttrykk for at de var bekymret for kroppsvekten hans.

Da han så gjennom en bunke med bilder av seg selv, gikk det opp for han.

- Jeg så brått på bildene med nye øyne og oppdaget at jeg var omtrent dobbelt så stor som kameratene mine. Da bestemte jeg meg for å gjøre noe med dette, sier han til Nordlys.

Problemer med å få på klær Datoen var 11. november 2011 da Eilertsen bestemte seg for at nok var nok. Den unge mannen var da 188 cm høy - og veide rundt 220 kilo.

- Jeg hadde da fått problemer med å ta på meg klær, ble sliten av å ta på meg sokker og slikt. Venner gav meg klare tilbakemeldinger om at jeg måtte gjøre noe med kroppsvekten, ellers kunne det gå ille, forteller han.

Men i motsetning til svært mange andre som da hiver seg på tredemølla, bestemte Jim seg for å se på kostholdet først og fremst.

- Jeg forsøkte først med slankeshakes av typen Extravaganza, men jeg sluttet med disse etter bare noen uker. Så tok jeg meg en runde på internett. Undersøkte. Så etter å ha lest meg opp, bestemte jeg meg for å prøve lavkarbo.

Ned 20 kilo første måned Før Jim startet på den norske nasjonaldietten, hadde han en særdeles usunn innstilling til sitt eget kosthold.

- Jeg drakk veldig mye cola. Spiste fastfood og Grandiosa. Sjokolade. Det sluttet jeg helt med, forteller han til Nordlys.

Effekten var på merkbar og synlig. Kiloene rant av i takt med at humøret og livsgnisten steg. Bare i løpet av den første måneden gikk han ned rundt 20 kilo.

- Det var veldig merkbart. Jeg så det på bilder som ble tatt. Så det på at klærne ble for store og ikke lengre passet. Det skapte motivasjon. Motivasjon til å satse videre, forteller han, og fortsetter:

- Alt ligger her. I hodet. Alt er psykisk. Klarer man å motstå fristelser så styrker det psyken. Det gjør det lettere å stå på.

Tar seg fortsatt en fest Kostholdet nå består av mye kjøtt. Både mørkt og lyst kjøtt. Egg er også en favoritt, men bacon styrer han unna.

Han beskriver seg selv som en livlig og sosial person. En glad person. Som gikk mye på byen.

- Jeg var en skikkelig ølhund. Jeg har ikke sluttet å ta meg en fest, men nå drikker jeg rødvin i stedet for. Jeg føler selv at jeg tjener på å være sosial. Det gir meg energi, sier han til Nordlys.

Han har også begynt å gå mye i fjellet. Lange turer - til fots og på ski. Det var noe han ikke hadde klart for et år siden.

- Jeg har alltid vært glad i fjellet, men det har vært vanskelig å ta turer tidligere. Nå er det mye lettere, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har gode venner som stiller opp for meg. Som trekker meg med og driver meg framover.

Matchvekt på 100 kilo Vennene er også viktige når det kommer til motivasjonen for å satse videre. For Jim er ikke ferdig med å slanke seg ennå.

- Tilbakemeldingene fra venner og familie er utelukkende positive. Det gir motivasjon for å stå på videre, sier han til Nordlys.

Nå veier han rundt 150 kilo. over 70 kilo mindre enn da han startet for litt over et år siden. Men målet er ennå ikke nådd. For å komme seg dit har han nå begynt å trene litt i tillegg. Han vil også fortsette på lavkarbo-dietten.

- Jeg er veldig påpasselig. Tar helsesjekker hver måned og spiser kosttilskudd i form av vitaminer. Heldigvis er alle tilbakemeldingene fra legen gode, så da føler jeg at jeg kan fortsette på dietten. Tanken bak treningen er at jeg også skal få litt muskler. «Bulke» meg litt opp, sier han til Nordlys.

Vel vitende om at han er på god vei til målet - en matchvekt på rundt 100 kilo innen et år. Klarer han det, har han gått ned 120 kilo på to år. Humøret og selvtilliten tar han med seg på veien.