Mellomvalget i USA

Jim Carrey i strupen på Trumps kontroversielle favoritt før omvalg i Mississippi

Portretterer Cindy Hyde-Smith med hengeløkke, sammen med president Trump, foran et brennende kors.

UT MOT TRUMPFAVORITT: Jim Carey er ikke president Donald Trumps største supporter, for å si det forsiktig, noe han nok en gang har gitt uttrykk for på Twitter. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix
UT MOT TRUMPFAVORITT: Jim Carey er ikke president Donald Trumps største supporter, for å si det forsiktig, noe han nok en gang har gitt uttrykk for på Twitter. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om du trodde mellomvalget i USA er over, må du tro om igjen. I Mississippi skal det tirsdag holdes omvalg, da ingen av kandidatene fikk nok stemmer til å stikke av med seieren i den første runden.

De to som nå kjemper om en plass i Senatet er republikaneren Cindy Hyde-Smith, som har president Donald Trump i ryggen, og demokraten Mike Espy.

Kontroversiell kommentar

Hyde-Smith har siden mars sittet i Senatet, for å fylle setet til Thad Cochran, som måtte trekke seg tilbake på grunn av helseproblemer.

Men valgkampen har definitivt ikke forløpt uten kontroverser, og det er spesielt en hendelse som har heftet ved Hyde-Smith. En uttalelse hun ga under et besøk hos en rancheier.

- Hvis han inviterte meg til en offentlig henging, ville jeg stått på første rad, sa Hyde-Smith i en video som ble publisert på Twitter.

Det fikk mange til å reagere. Årsaken til det ligger i Mississippis historie.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen NAACP fant en av åtte av de 4743 lynsjingene som ble utført mellom 1882 og 1968 sted i Mississippi.

Til sammen skal det ha blitt gjennomført 581 lynsjinger i Mississippi, det høyeste antallet for en enkelt stat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer