Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Jim stopper ikke før han møter veggen

Nakenmodellen Helene Rask unngikk så vidt å pådra seg milliongjeld da hun jobbet sammen med T5PC-gründer Jim Wolden i utelivskonseptet Club Coyote, inspirert av filmen «Coyote Ugly», for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun betegner livet hans som en karusell og er glad hun hoppet av.

Veien til Jim Woldens T5PC-millioner går via en rekke konkurser, bedrageridommer og millioner i ubetalt gjeld. Barkonseptet Club Coyote på Østlandet skulle bli Woldens første pyramideeventyr. Men driften av selskapet kom aldri i gang. Hvor mange som betalte medlemsavgift i klubben, er uklart.

Fire personer anmeldte Wolden fordi de mente seg lurt inn i nettverkssamarbeid. Sakene ble henlagt. I januar må Wolden møte i Nedre Romerike tingrett for manglende regnskapsførsel i Club Coyote.

-  Jim opptrer utrolig profesjonelt, og brenner for det han tror på. Det er jo en grunn til at mennesker hevder de blir lurt, sier Helene Rask.

Skulle verve

Hun var med i oppstarten av prosjektet, og jobbet tett med Wolden høsten 2001 til på nyåret 2002.

Club Coyote-konseptet var inspirert av filmen «Coyote Ugly», som omhandler det ville livet i en bar. Ideen var at medlemmer skulle betale en medlemsavgift til Club Coyote mot billigere inngangsbillett og drikke på samarbeidende utesteder. Så skulle de verve medlemmer under seg i et nettverk. På utestedene skulle det være underholdning på bardisken av ulike dansere, som i filmen.

Arbeidet med Club Coyote startet i år 2000. Bak seg hadde Wolden flere bedrageridommer. Et helsestudio på Lillestrøm og en bilforretning i Fetsund var allerede gått konkurs.

Wolden traff Helene Rask på tidligere Robinson-deltaker Mette Iversens utested «Headline» i Rosenkrantz' gate i Oslo, der hun jobbet som bartender.

-  Han hadde noe over seg som ikke jeg er vant til. Som barmfager blondine må jeg svelge mange slibrigheter. Men Jim hadde både talegavene og tipsen i orden, og det skal jo ikke mer til, sier Rask.

Wolden ordnet straks et møte, forteller hun. Ideen var at Rask skulle fronte konseptet, og drive den første Club Coyote-baren.

-  Jeg tente på ideen, i og med at jeg allerede var bartender. Jeg hadde lenge drømt om å drive mitt eget sted. Det var veldig Rock'n Roll: spreke brystfagre jenter bak disken, og «wet T-shirt»- konkurranser, sier Rask.

Rask og Wolden var på flere turer til Oslo for å se på aktuelle utesteder for konseptet, blant annet Mezzo og VIP's. Men driften i Club Coyote kom aldri på beina.

Etter hvert ble det klart at han var interessert i Rask av personlige årsaker også.

-  Han ønsket å imponere meg. Blant annet skulle jeg få en ny Audi A6, hevder Rask.

Men hun falt ikke for det.

-  Jeg er ingen «material girl», sier Rask.

Ble advart

-  Folk som hadde vært involvert med Jim i Alpha Club og Business Club advarte meg mot ham. Men det var min egen intuisjon som ga meg en dårlig magefølelse, sier Rask.

Hun hevder at Wolden ville at hun etter ei tid skulle overta styringen i selskapet. Han skal ha presentert henne for en kontrakt som ville gjøre henne ansvarlig, også for Club Coyotes utestående regninger. Men Rask bet ikke på.

-  Jeg tok en kredittsjekk på Jim og fant ut at han skyldte over tre millioner kroner. Dermed var vårt samarbeid slutt.

-  Hadde jeg satt mitt navn på det papiret, hadde problemene også vært på min kappe.

Rask er ikke bitter på Wolden.

-  En luring

-  I Jims verden er alt så utrolig enkelt. Men det hjelper ikke å love gull og grønne skoger når problemene bare tårner seg opp, sier Rask.

Hun synes synd på dem som har tapt penger i T5PC, men er ikke uten fascinasjon for den tidligere forretningspartneren.

-  Han er en luring. Jeg blir litt fascinert av at han tør å dra det så langt. Men mennesker av hans kaliber bare fortsetter til de møter veggen, sier hun.

Noen bilder fra tida Wolden og Rask var venner og forretningspartnere, finnes ikke.

-  Han var forferdelig sky angående fotografering. Nå skjønner jeg jo hvorfor, sier hun.

Under det tette samarbeidet fikk Rask også se familiemannen.

-  Jim framsto som en god far. Han hadde med seg de to sønnene sine overalt, sier Rask.

Og helt uten skam er han ikke, sier hun. Rask forteller om en kjent episode der to jenter Wolden rekrutterte til NettReiser - Club Coyotes datterselskap - ble sittende igjen i Belize etter å ha blitt sendt dit av Wolden. Han hadde ikke betalt hotellet og returbillett.

-  Jentene ble kastet på glattcelle. Jim skammet seg voldsomt over den episoden.

T5PC-GRÜNDER: Jim Wolden.
HOPPET AV: Nakenmodellen og den tidligere «Fear Factor»-deltakeren Helene Rask jobbet tett med Jim Wolden i barkonseptet Club Coyote i 2001 og 2002. Hun er glad for at hun hoppet av karusellen i tide.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!