Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverigedemokraterna

Jimmie Åkesson deporteres

Kastes ut av Tyrkia.

DEPORTERES: Jimmie Åkesson får ikke lenger være i Tyrkia, melder Expressen. Her skal SD-partilederen være avbildet på grensen mellom Tyrkia og Hellas. Foto: Sverigedemokraterna
DEPORTERES: Jimmie Åkesson får ikke lenger være i Tyrkia, melder Expressen. Her skal SD-partilederen være avbildet på grensen mellom Tyrkia og Hellas. Foto: Sverigedemokraterna Vis mer

Leder i Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, deporteres fra Tyrkia.

Det melder Expressen.

Åkesson har tilbragt de siste dagene på grensa mellom Tyrkia og Hellas, hvor han har delt ut flygeblader hvor han ba migranter om å ikke komme til Sverige.

- Sverige er fullt. Ikke kom til oss. Vi kan ikke gi dere mer penger eller husly, står det på flygebladene han delte ut.

Han kastes ut av landet fordi han ikke har hatt tillatelse til å dele ut flygebladene.

SINNE: Her blir frivillige ved flyktlingleiren Moria, på den greske øya Lesvos, angrepet av menn på motorsykkel. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Vi kan bekrefte at det landet som Morgan Johannson (Sveriges justisminister jour.anm) og regjeringa vil forhandle med, er et land hvor man blir pågrepet og avhørt for å dele ut flygebladet som regjeringa ikke har godkjent på forhånd, sier Sverigedemokraternas pressesjef Henrik Gustavsson til Expressen.

Ifølge det statlige, tyrkiske nyhetsbyrået Andalou ble Åkesson tatt med til flyplassen i Istanbul, og så satt på et fly hjem til Sverige. Bilder fra flyplassen viser Åkesson som går rundt med politifolk rundt seg.

På grensa mellom Tyrkia og Hellas har det fredag blitt brukt tåregass fra begge sider, mot migranter som prøver å komme seg inn i Europa.

Hele Norges coronakart