Jimmy brukte 2 600 ballonger på å gjøre om stua til et hobbit-hus

- Dette er noe jeg har drømt om lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snart får alle «Ringenes Herre»-fans et gjensyn med Bilbo Baggins fra J.R.R. Tolkiens magiske verden, når filmen «Hobbiten - En uventet reise» har premiere i desember.

Og noen gleder seg definitivt mer enn andre.

Den profesjonelle ballong-kunstneren Jeremy Telford (34) fra Pleasant Grove City i Utah har vært Tolkien-fan siden han leste «The Hobbit» da han gikk på ungdomsskolen.

- Den åpnet en helt ny boksjanger for meg, og ble raskt en favoritt, sier han til Dagbladet.

I påvente av den nye filmen, bestemte 34-åringen seg for å sette hobbit-stemningen hjemme hos seg selv.

En litt annerledes ommøblering For trebarnsfaren har nemlig lenge gått med en drøm om å få bygge noe fra «The Hobbit». Derfor ble det naturlig å bygge om stua til et «hobbit-hus» - av 2 600 ballonger.

Sammen med kona brukte han litt tid på å planlegge byggingen.

- Vi satte av noen dager, og fant ut at vi ville få mest mulig ut av møblene våre i stua. Jeg brukte noen dager på å google britiske møbler fra 1800-tallet, og deretter tegnet jeg designet og regnet ut antallet ballonger som jeg kom til å trenge for å bygge det jeg ville.

- Kona mi og mine to eldste barn var veldig forståelsesfulle. Yngstemann på to år forstod ikke alt like godt, men han prøvde å hjelpe meg gjennom byggeprosessen og var veldig søt.

Blåste opp ballonger i 40 timer Det tok ballongkunstneren 40 timer over tre dager å bygge det noe uvanlige kunstverket. Deretter lot de stua forbli en «hobbit»-stue i to dager.

På sin hjemmeside har han lagt ut videoen, som allerede er fanget opp av flere medier.

Så lot han barna gå løs på ballongene, og det var ingen tvil om hva de likte aller best med pappas ballongprosjekt:

- Å få rive det ned igjen når det var ferdig. Vi lot dem svømme rundt i ballongene i to dager, før vi sprakk alle ballongene og kastet vekk hele prosjektet, sier han.

Som ballong-kunstner forteller Telford at han har laget mange prosjekter i løpet av sin ni år lange karriere, men få kan måle seg med det gjennomførte «hobbit-huset».

- Jeg håper at jeg får muligheten til å gjøre dette igjen en gang, selv om jeg ikke ennå har bestemt hva slags tema jeg skulle bygge ut i fra.