<strong>KAOS:</strong> Suvarnabhumi flyplass i Bangkok har vært preget av forvirrede, sinte og oppgitte passasjerer de siste dagene. Foto: Lillian Suwanrumpha / AFP / NTB Scanpix
KAOS: Suvarnabhumi flyplass i Bangkok har vært preget av forvirrede, sinte og oppgitte passasjerer de siste dagene. Foto: Lillian Suwanrumpha / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Flykaos i Bangkok

Jimmy og Maren kommer seg ikke hjem før 6.-11. mars

Skulle reist til Oslo onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samboerparet Jimmy Hansen (30) og Maren Salbu (25) fra Nittedal i Akershus skulle tatt flyet hjem fra Thailand-ferien onsdag denne uka. Men slik gikk det ikke.

Samme dag innstilte Thai Airways alle avganger til Europa på grunn av at Pakistan stengte luftrommet sitt, en følge av eskalering i konflikten med India. Det gikk ut over tusenvis av passasjerer, som ble sittende fast i Bangkok.

<strong>KONFLIKTFAST:</strong> Jimmy Hansen (30) og Maren Salbu (25) må belage seg på et uvisst antall dager i Bangkok, som følge av konflikten mellom India og Pakistan. Foto: Privat
KONFLIKTFAST: Jimmy Hansen (30) og Maren Salbu (25) må belage seg på et uvisst antall dager i Bangkok, som følge av konflikten mellom India og Pakistan. Foto: Privat Vis mer

- Alt ble kansellert. Vi fikk beskjed om å møte opp på flyplassen klokka 09, men ble sittende til 23.30. Beskjeden var at kanskje blir det fly, kanskje ikke, forteller Jimmy.

Stappfulle fly

Flyselskapene fikk i går fly en omvei over kinesisk luftrom. Dermed gjenopptok Thai Airways flygningene sine - men det betød ikke at problemene var over for Jimmy og Maren.

- Vi fikk billetter til 00.20-avgangen. Men av et reisefølge på seks kom bare fire av oss med flyet. Vi ble sittende igjen, sier 30-åringen resignert.

Selv om avgangene nå flyr igjen, er det et enormt etterslep etter stengningen, med stappfulle fly som resultat. Ifølge Jimmy er den siste beskjeden fra flyselskapet at de kanskje kommer seg hjem mellom 6. og 11. mars.

Pakistan besluttet tidligere i dag å gjenåpne luftrommet sitt, i og med at konflikten med India har de-eskalert med løslatelsen av en nedskutt indisk pilot. Men store problemer i kjølvannet av stengningen gjør seg altså fremdeles gjeldende.

- Fullt opprør

Jimmy beskriver kaotiske tilstander på Suvarnabhumi-flyplassen, en av Asias største lufthavner.

- Det var fullt opprør og tilløp til bråk, slik at militærpolitiet måtte tilkalles for å roe gemyttene. Det var også røff behandling fra personalet - det gikk blant annet ut over syke mennesker, og barn ble redde, sier han.

Nå lever altså samboerparet i uvisshet, og er sendt på hotell i Bangkok sentrum, med matkuponger.

- Maren skulle begynt i ny jobb i morgen, og barn vi reiste med, har gått glipp av skolegang, sier han i 02.30-tida lokal tid. Han tror ikke det blir mye søvn.

- Vi har en del adrenalin i oss etter de siste dagers opplevelser, sier han.

Norwegian: - Som normalt

Dagbladet har i kveld ikke lyktes med å få en kommentar fra Thai Airways' general manager i Norge, Ploypailin Pamon-Montri.

Også Norwegian opererer ei populær direkterute mellom Bangkok og Oslo. Pressetalskvinne Tonje Næss opplyser at trafikken deres går som de skal.

- Våre ruter går utenfor det aktuelle luftrommet. Det betyr at turen tar noe lengre tid. Men vi har ikke fått tilbakemeldinger om forsinkelser eller andre problemer, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer