- Jippi! Nå blir det bønnerop

Muslimene i Gamle Oslo fikk i kveld tillatelse til å begynne med bønnerop. - Vi håper å komme i gang allerede på fredag, sier Abid Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bydelsutvalget i Gamle Oslo vedtok i kveld at moskeen til World Islamic Mission i Åkerbergveien skal få synge ut sine bønnerop hver fredag. Av utvalgets 13 medlemmer, stemte ti for forslaget. De tre som stemte mot, var Fremskrittspartiets to representanter, og ett Høyremedlem.

- Jippi! Dette er en kjempestor seier. Denne avgjørelsen har stor symbolsk betydning, sa en jublende Abid Raja fra World Islamic Mission (WIM) til Dagbladet etter avstemningen. Han mener vedtaket er historisk.

- Dette vil bidra til å skape et mer mangfoldig samfunn i Norge. Det er viktig at andre generasjons innvandrere får vite at vi er med i det norske samfunnet, og at integrasjon er en gjensidig prosess. Nå håper vi nordmenn kommer på besøk i moskeen vår, sier han.

Raja tror neppe at det vil komme noen søknad fra WIM om daglige bønneutrop fra moskeen de nærmeste årene.

- Men i England kan du høre bønneutrop fem ganger om dagen.

- Arabisk forbudt i Norge

Fremskrittspartiets to representanter ble stående alene da de gikk inn for å utsette behandlingen av søknaden for å få klarhet i hvorvidt bønneutropene kunne være i strid med straffelovens blasfemiparagraf og grunnlovens paragraf 2, som slår fast at den evangeliske lutheranismen er statsreligion i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer