Jippi! Skolefri!

Etter et år på skolebenken bevilger landets førsteklassinger seg sommerfri. Klasse 1c på Tåsen skole i Oslo er ikke i tvil: Sommerferie er best! I går styrtet 5300 hovedstads-seksåringer ut i friheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av seksåringene Dagbladet snakket med mener at de nærmest er utlært. Noen kunne skrive allerede før de begynte på skolen, nå kan de fleste gjøre seg forstått med pennen.

Stor fest

- Skriv at Fabian og jeg er kule, sier Jonas, en av elevene i klassen.
De har hatt sommerfest, med boller, kaker og brus. Langbordet er dekorert av elevene selv, med tegninger og nyplukkede blomster.

- Det er litt leit at jeg ikke skal ha denne klassen til neste år. Dere har vært arbeidsomme, livlige og flinke, sier førskolelærer Line, og overrakte klassen en globus i avskjedspresang.

Men elevene gnir det leie fort ut av øyene: Foran første kull fra Reform 97 ligger en uendelig lang sommer uten mer skolemas.

Vektig lærdom

- Hva har dere lært i år, da?

- Matte og sånt, meddeler August.

- Vi har lært dans, og at Gud er laget av hud, repliserer Tønnes.

Vilde forteller ivrig om familiens omfattende sommerferieplaner.

- Først skal vi ta båten til Danmark og besøke Legoland. Så skal vi til Berlin og møte søsteren til pappa. Etter det skal vi på hytta og så skal vi til Sardinia for å bade.

Det skåles i brus. Men før de får løpe, må de sitte pent ved festbordet og forsyne seg høflig fra bordet. Det er nemlig pensum.

ENDELIG: Ut i sommerferie for klasse 1c på Tåsen skole i Oslo, og for alle de andre som har hatt sitt første skoleår noensinne.