Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jo (35) har aldri stått på en scene eller foran et kamera før. Nå er videoen av ham vist 5,7 millioner ganger

Til vanlig har han verken bart, kinnskjegg eller brunkrem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ja, jeg er jo denne karen, denne slasken som ligger der i en liten jolle. Det har tatt litt av, kan du si, sier Jo Gill Næss (35) til Dagbladet.

Han spiller den småharry fyren i AV-OG-TILs kampanjevideo «Kunsten å legge til», som i motsetning til en familiefar som har drukket sjampanje på sjøen og kløner med å legge til land, briljerer med det tilsvarende.

Videoen har fått enorm respons i sosiale medier. På få dager er den blitt vist 5,7 millioner ganger - både i Norge og i utlandet.

Noe Gill Næss aldri hadde forestilt seg.

- Det er morsomt å følge med på hvordan videoen har spredd seg. Jeg jobber til vanlig med salg og prosjekt i oljeservice, og har aldri vært borti noe lignende.

Bart og brunkrem - Du har ingen skuespillererfaring fra før?

- Nei, jeg har ikke det. Jeg er blodfersk.

TOK ROLLEN: Jo Gill Næss (35) fra Stavanger gjennomgikk en forandring som blant annet innebar ekstreme mengder selvbruningskrem for å bli AV-OG-TIL kampanjevideos «helten i jolla». Foto: Privat
TOK ROLLEN: Jo Gill Næss (35) fra Stavanger gjennomgikk en forandring som blant annet innebar ekstreme mengder selvbruningskrem for å bli AV-OG-TIL kampanjevideos «helten i jolla». Foto: Privat Vis mer

Filmopptakene ble gjort i begynnelsen av mai i år. Det var ti grader i lufta, og Gill Næss var vinterblek.

- Når du ser på filmen ser det jo ut som det er 22 grader og at livet er ganske bedagelig. Men det var steinkaldt, sier han.

I tre dager forut for innspillinga smurte han seg inn med ulike typer selvbruningskremer. I tillegg fikk skjeggveksten en real overhaling.

- Jeg ser ikke sånn ut til vanlig, sier han.

- Jeg har verken bart, kinnskjegg eller brunkrem.

- Ikke skremt - Men er det sånn at du nå blir gjenkjent på gata?

- Nei, ikke på gata. Men jeg har fått mange tilbakemeldinger fra venner og bekjente, blant annet via Facebook. Og da jeg leverte barn i barnehagen i dag spurte de ansatte om det virkelig var meg.

UTEN ERFARING: Jo Gill Næss (35) har aldri stått foran et kamera tidligere. Men ingen kunne gjort rollen som bedre enn ham, mener produsenten. - Han leverer en kjempe-skuespillerprestasjon. Filmen står og faller på ham, skryter produsent Andreas Melvær. Foto: Melvær&Lien
UTEN ERFARING: Jo Gill Næss (35) har aldri stått foran et kamera tidligere. Men ingen kunne gjort rollen som bedre enn ham, mener produsenten. - Han leverer en kjempe-skuespillerprestasjon. Filmen står og faller på ham, skryter produsent Andreas Melvær. Foto: Melvær&Lien Vis mer

- Hva synes du om responsen?

- Dette viser jo hvordan noe kan eksplodere når det er rette tida for det. Båtsesongen er i gang, og budskapet om å ikke drikke når du kjører båt, treffer og når et publikum.

- Ville du gjort det igjen?

- Ja, jeg har ikke blitt skremt. Og dette er for en god sak. Men at det skulle ta så av, er litt ekstremt.

-Prioriterte stil og utseende Daglig leder Andreas Melvær i reklamebyrået Melvær&Lien er en av to som har utviklet ideen til - og produsert filmen. Han forteller at Gill Næss ble deres mann i jolla, fordi han var den eneste som var villig til å gjennomgå de fysiske endringene som måtte til for at de skulle komme fram til karakteren.

- Vi hadde et par kandidater på blokka, men i denne rollen prioriterte vi stil og utseende framfor skuespillererfaring, og Jo Gill Næss var faktisk den eneste her som var villig til å ta skjegget, samt bruke tre dager med selvbruning av ulike produkter, sier Melvær til Dagbladet.

- Han har aldri gjort noe på en scene eller foran et kamera tidligere. Han ante ikke hva han ble med på, men gjorde det likevel ettersom han synes det var for en viktig sak. Jeg tror ikke han har vært med i et barneteater en gang, men talent har han utvilsomt. Han leverer en kjempe-skuespillerprestasjon. Filmen står og faller på ham, fortsetter produsenten.

Relaterer seg til karakteren Også Melvær sier til Dagbladet at responsen på filmen allerede er over all forventning.

SELVBRUNINGSKREM: I tre dager før inspilling smurte Jo Gill Næss seg inn i ulike typer selvbruningskrem. Han sier til Dagbladet at han regnet med at brunfargen ville forsvinne innen han var tilbake på jobb - men det gjorde den ikke. Foto: Melvær&Lien
SELVBRUNINGSKREM: I tre dager før inspilling smurte Jo Gill Næss seg inn i ulike typer selvbruningskrem. Han sier til Dagbladet at han regnet med at brunfargen ville forsvinne innen han var tilbake på jobb - men det gjorde den ikke. Foto: Melvær&Lien Vis mer

- Da vi startet arbeidet hadde vi trua på at resultatet ville bli bra, men at det skulle bli så bra som dette, hadde ingen klart å håpe på. Filmen får oppmerksomhet fra hele verden.

- Hva tror du er grunnen til det?

- Jeg tror folk kjenner seg igjen i historien og relaterer seg til karakteren - enten som en de kjenner, eller en de er selv.

- Eller som en man skulle ønske man la en båt i land som?

- Ja, det handler om at folk vil relatere seg til karakteren, kombinert med at budskapet kommer fram. Vi tror filmen også kommuniserer til folks følelser. Hvert år dør rundt 30 nordmenn på sjøen, og minst en fjerdedel av dem hadde promille. Dette er nok noe de aller fleste har et forhold til, sier Melvær.

Engelsk versjon På den amerikanske Facebook-siden «Powerboat fans and friends» er videoen sett nærmere to millioner ganger og har over 31 000 delinger.

Videoen har fått så stor oppmerksomhet fra utlandet at AV-OG-TIL nå har valgt å legge ut en engelsk versjon, «How to dock like a boss», på sine Youtube-sider.

UTSEENDE OG STIL: Jo Gill Næss ble plukket ut som hovedperson til filmen på bakgrunn av sitt utseende og stil, forteller produsenten. Her soler han seg for kamera, i ti varmegrader under inspillinga i mai i år.  Foto: Melvær&Lien
UTSEENDE OG STIL: Jo Gill Næss ble plukket ut som hovedperson til filmen på bakgrunn av sitt utseende og stil, forteller produsenten. Her soler han seg for kamera, i ti varmegrader under inspillinga i mai i år. Foto: Melvær&Lien Vis mer
PRODUSENT: Andreas Melvær ved reklamebyrået Melvær&Lien er produsent for filmen «Kunsten å legge til». Han sier til Dagbladet at han kunne ikke vært mer fornøyd med valg av skuespiller. Foto: Melvær&Lien
PRODUSENT: Andreas Melvær ved reklamebyrået Melvær&Lien er produsent for filmen «Kunsten å legge til». Han sier til Dagbladet at han kunne ikke vært mer fornøyd med valg av skuespiller. Foto: Melvær&Lien Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!