- Jo flere vi får til å stemme, jo mer sannsynlig er det at demokratene vinner

Afroamerikanske og latinamerikanske velgere i Georgia kan redde demokratene fra et smertefullt nederlag i årets mellomvalg.

HAR STEMT: Lillian Woodard og datteren Miracle bor i Atlanta i Georgia. Lillian var ikke i tvil om at hun skulle stemme på den demokratiske senatskandidaten, Michelle Nunn i år. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
HAR STEMT: Lillian Woodard og datteren Miracle bor i Atlanta i Georgia. Lillian var ikke i tvil om at hun skulle stemme på den demokratiske senatskandidaten, Michelle Nunn i år. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATLANTA (Dagbladet): En iskald novembervind feier over den halloween-pyntede sørstaten Georgia. Det stopper ikke de frivillige valgkampmedarbeiderne Ann Hess og Victor og Sarah Kovner. De har reist helt fra New York for å hjelpe demokratene i sør med å vinne et av de mest spennende senatsvalgene i årets amerikanske mellomvalg tirsdag. Her har nemlig demokraten Michelle Nunn overraskende en reell sjanse til å vinne.

- Oppmøte er nøkkelen. Jo flere vi får til å stemme, jo mer sannsynlig er det at demokratene vinner, forklarer Victor Kovner til Dagbladet.

Derfor går de fra dør til dør og minner velgerne på å stemme.

Minoritetsstøtte Mest spenning i mellomvalget er knyttet til om demokratene klarer å beholde flertallet i Senatet. Foreløpig ser det best ut for republikanerne, men demokratene har drevet et intenst arbeid med å få folk til å forhåndsstemme. Det kan sette en stopper for en republikansk seier.

Årsaken til at Nunn kan vinne senatsvalget i delstaten som er svært republikansk mot republikaneren David Perdue skyldes i hovedsak at demokratene ser ut til å klare å mobilisere minoritetsgrupper som afroamerikanere og latinamerikanere og unge velgere. Et stort flertall i disse gruppene stemmer nemlig demokratisk. Samtidig er også særlig den latinamerikanske befolkningen raskt voksende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer