- Jo før barna får gode erfaringer med nettbrett, desto bedre er det

Babysete med Ipad-holder skaper reaksjoner.

FÅR ROS OG KRITIKK: Fisher-Prices nye barnesete med Ipad-holder får både ros og ris. Motstanderne mener skjermen kan være skadelig. - Jo før barne begynner med dette, jo bedre er det, sier Barbro Hardersen ved Senter for IKT i utdanningen. Foto: Fisher-Price / Reuters / Aleksander Andersen / NTB scanpix
FÅR ROS OG KRITIKK: Fisher-Prices nye barnesete med Ipad-holder får både ros og ris. Motstanderne mener skjermen kan være skadelig. - Jo før barne begynner med dette, jo bedre er det, sier Barbro Hardersen ved Senter for IKT i utdanningen. Foto: Fisher-Price / Reuters / Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gruppe advokater har bedt om at leketøysprodusenten Fisher-Price stopper salget av et barnesete som er laget med en Ipad-holder foran. Motstanderne mener produktet blokkerer barnas utsikt til verden og oppfordrer foreldre til å la barna sitte alene og se på skjermer som kan være skadelig.

Skjermbruk hos barn under to år kan settes i sammenheng med sent utviklet språk, søvnproblemer og problemer med læring seinere i livet, hevder gruppa Campaign for a Commercial-Free Childhood, ifølge Reuters.

- Ved å produsere en enhet som holder spedbarn foran en skjerm når de er for små til å sitte på egenhånd, fraråder Fisher-Price annen interaksjon som er avgjørende for sunn læring og utvikling, sier sjef for gruppa, Susan Linn.

• Hva synes du om bruk av nettbrett hos små barn? Diskuter i kommentarfeltet nederst i saken.

- Smart trekk Det nye barnesetet har et speil som kan holde Ipaden på en slik avstand at barnet ikke skal nå fram til skjermen slik at den blitt klisset til eller trykker seg videre til apper de ikke skal inn på. Selskapet tilbyr også gratis apper med «myke, beroligende lyder» og naturbilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer