Jo fullere krybben er...

Striden om mangemillion-formuer kan friste til en omskriving av et gammelt ordtak: «Jo fullere krybben er, desto mer bites hestene». En fet arv gjør ikke nødvendigvis arvingene så mye lykkeligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag 16. september møtes skipsrederbrødrene Petter og Fred Olsen i Ytre Follo herredsrett for å få avgjort en årelang krangel om rederiet de arvet sammen i 1969.

Petter (49) mener at hemmelighetsfulle Fred (68) har holdt ham utenfor styringen av fellesformuen, som anslås å være på mellom fem og åtte milliarder. Storebror Fred står steilt på at lillebror Petter er totalt uegnet til å styre noe som helst. Skipsrederfamilien Bergesen med røtter i Stavanger er kanskje det nærmeste vi kommer TV-familien Carrington fra «Dynastiet».

Da Norges antatt rikeste mann, Sigval Bergesen d.y., døde i 1980, hadde han for lengst fått fjernet sin eneste gjenlevende sønn fra arvefølgen. I stedet gikk milliardene til seks av barnebarna. Flere av dem har siden hatt fornøyelsen av å true hverandre med rettssak eller å møtes i rettssalen.

Etter 17 års krangel sitter fetterne Petter Sundt og Morten Bergesen igjen med alle aksjene. Deres samlede privatformue har vært beregnet til over to milliarder kroner.

Kunstneren Kurt Schwitters var lite kjent før kampen om hans etterlatte malerier startet for tre år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer