Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jo, jeg heter Alex Rosén

ALLA(H): - Jeg vil være Alla(h), brølte Alex Rosén da han fant Brita Brokstads forslag. Men til slutt bestemte han seg for å omdøpe seg selv til Alex Rosén, siden det uttales akkurat som hans gamle navn. Foto: JAN PETTER DAHL I dag morges våknet Alex Rosén i senga si på Frogner i Oslo. Han tenkte: Hva heter jeg i dag? Jo, jeg heter Alex Rosén. Det er mitt nye navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og navnet skal uttales akkurat som før. Det er bare lagt til en liten trudelutt på slutten av fornavnet. Forslaget kom fra Kopervik, nærmere bestemt fra 16-åringen Heming Welde Thorbjørnsen. Mange hundre forslag kom inn til Dagbladet, og det var en svært vrien jobb å plukke en vinner. I går kveld funderte Alex Rosén på hva han nå skulle døpe seg. Til slutt falt valget på Hemings forslag, fordi det ligger nær opptil det Alex Rosén het før.

Sympati

Det var etter en lang rekke trusselbrev fra Alexandra Sandøys advokater at Alex Rosén måtte bytte artistnavn. Han får rett og slett ikke lov til å bruke sitt eget navn som artist, siden Sandøy har tatt enerett på navnet. Men nå skulle alt være i skjønneste orden igjen. Ingen vil vel forveksle Alex Rosén med Alex? - Dette var helt vanvittig reaksjon. Jeg hadde aldri trodd at så mange mennesker engasjerer seg i min sak. Det er flott å ha så mye sympati blant folk, sier Alex Rosén, for en gang skyld helt oppriktig.

Lasse Nøff

Ellers sto latterdøra på vidt gap mange ganger i går kveld. Thormod Ulsnes i Stavanger hadde sendt inn en lang rekke forslag, og Alex Rosén hylte av latter av flere av dem. Hva med Per Grynt. Eller Willy the Kid, Per Plex, Prins Vill, eller Lasse Nøff. Ulsnes har selv mest tro på artistnavnet Kjell, siden det blir «vanvittig spenstig til markedsføring og på CD-cover», som han skriver. Dessuten er det innspirert av fotballspilleren Kjell Olofsson på Moss FK. Ulsnes' beste forslag var nok likevel Odd Ball. «Oddball skaffer garantert platekontrakt», skriver Ulsnes. Og Alex Rosén lo.

Ku-navn

Finn Arne Høstmark i Sandli var tett på førstepremien også, med sitt nesten geniale forslag: Alexis. Argumentene kom i fleng: «Du beholder hele ditt gamle navn, du får med sistestavelsen til Elvis, godt innarbeidet navn på landsbygda siden Alexis ledet kunavnstatistikken for noen år siden sammen med Dagros og Krystle, og du kan markedsføre din egen iskrem, Alex-is». - Vanvittig, ler Alex Rosén og ligger tvekroket i sofaen.

Ville være Alla(h)

Ikke like morsmomt, men svært sjarmerende foreslo Per Jostein Rybakken Ørslien at Alex Rosén bør kalle seg Sjefen, «han er jo det», skriver Ørslien. Fra Brita Brokstad på Rykkinn kom forslaget om at Alex Rosén bør omdøpes til Alla(h) Rosén. - Alla(h)! Jeg vil hete Alla(h)! ropte Alex Rosén med nye latterbrøl. Men han fant til slutt et bedre forslag. - Få sendt en trøstepremie til Rytter Reklamebyrå også, sier Alex Rosén før vi takker for oss. Deres forslag var Styggen.