Jo, noe blir faktisk billigere

For eksempel nytt pass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svaret er: Ikke så veldig mye

Ifølge lovdata er det 55 nye lover som trådte i kraft ved nyttår – noen store, noen små.

Billigere pass

En gladendring til de reiseglade er at prisen på pass halveres. I fjor kostet et nytt pass for alle over 16 år 990 kroner – i år koster det kun 450 kroner. Prisen på barnepass ble satt ned i juni, fra 420 kroner til 270. 

Det er viktig å huske at barnepassene har kortere gyldighet enn voksenpass, som varer i ti år. For de aller minste barna mellom 0 og 5 er passet kun gyldig to år. For de mellom fem og ti år er passet gyldig i tre år, mens for 10-16-åringene varer det fem år.

Uansett: De nye endringene vil bety flere hundrelapper mindre for familier med flere barn – eller for de som har det med å miste/rote bort passet.

Til gjengjeld - er du mye plaget med inkassogebyrer, så blir det dyrere for deg i år: Inkassogebyret øker fra 560 til 570 kroner.

Endret boligareal

Skal du kjøpe eller selge bolig i år bør du vite at reglene for markedsføring av boligareal er endret. I dag operer man med begrepene bruttoareal (bta) og boligareal (boa) i boligannonser, - prospekter og takster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer