Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jo, vi elsker e-posten vår

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Maartmann-Moe, amanuensis II ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

- Jeg får mellom 30 og 60 e-post om dagen, en del har jeg ikke tid til å svare på. Å lese e-post sin tar tid, akkurat som å sortere posten. Det verste jeg vet er å bli avbrutt av telefonen, jeg vil mye heller bli avbrutt av en e-post. Hvis noen ringer, ber jeg dem ganske enkelt sende en mail. Fordelene med e-post er mange: jeg kan lese den når det passer meg, kan sende posten videre til andre, uten å måtte skrive ned telefonnummer og gjenta ting flere ganger, og til slutt slipper jeg bruke tid på arkivering. Det skjer automatisk. Fornuftig bruk av e-post ligger i å bruke et dataprogram (mail-leser) til å sortere det som kommer inn, alle skulle ha det i datamaskinen sin. Særlig bør man unngå å åpne mail som frister med gratis sex og hvordan bli millionær på en dag.

Bjarne Brøndbo, frontfigur i D.D.E.
- Skal jeg være helt ærlig, vet jeg ikke hvor mange jeg får daglig. Jeg har adresse både hjemme, på bilopphuggeriet og sammen med bandet. Egentlig er jeg ikke så veldig interessert, men jeg ser mulighetene som ligger der. Om kort tid vil jeg anskaffe meg digitalt kamera slik at jeg kan begynne å sende bilder av bildeler over nettet. Det er jo praktisk. Fansen er kanskje ikke like oppdatert, fanbrevene kommer i hvert fall i postkassa.

Tanya Hansen, nakenmodell og redaktør av Cocktail
- Hver dag mottar jeg opptil 70 e-poster. Spesielt er pågangen stor like etter at det har kommet nye bilder av meg. Ikke alle meldingene er like interessante. De som ber meg med ut gidder jeg ikke engang å lese. Selv bruker jeg e-post mest til å holde kontakten med venner og bekjente. I tillegg svarer jeg på en del spørsmål fra leserne.

Ivar Dyrhaug, programleder
- Jeg får opptil 10 e-poster daglig. For det meste har de med jobben å gjøre, men fra tid til annen kommer det også en del tull.

Kjedebrev og liknende gidder jeg ikke åpne. E-post er greit for å sende dokumenter og korte beskjeder, men jeg føler aldri den samme sikkerhet for en avtale som en gjør etter en telefonsamtale. Fordelen er jo at man har ting skriftlig og kan gå tilbake til gamle meldinger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media