DREPTE KAMERATEN: Kriminalteknikere saumfarte i går drapsåstedet - den siktede 19-åringens bolig - og parkeringsplassen utenfor. Våpenet som ligger på bakken er et lekevåpen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
DREPTE KAMERATEN: Kriminalteknikere saumfarte i går drapsåstedet - den siktede 19-åringens bolig - og parkeringsplassen utenfor. Våpenet som ligger på bakken er et lekevåpen. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

Joakim (19) døde av stikkskader

Politiet rykket ut til den drapssiktede 19-åringens leilighet etter meldinger om at det ble avfyrt skudd, men politiet mener han stakk i hjel kameraten, 19 år gamle Joakim Ophaug Røksland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19-åring er siktet for drapet på medeleven Joakim Ophaug Røksland (19) i Mandal i i går. Politiet offentliggjorde navnet på drapsofferet i en pressemelding i formiddag.

Politiet rykket ut til en leilighet på Ime klokka 11.36 i går, og fant fant en død person inne i den drapssiktedes leilighet. Gjerningsmannen hadde truet til seg en bil og forlatt stedet før politiet ankom. Under flukten var 19-åringen kledd i militærutstyr.

I avhør i går erkjente han å ha drept kameraten.

- Han erkjenner de faktiske forhold, sier politioverbetjent Nils Holdbekk ved politiet i Agder til Dagbladet. Han ønsker ikke å kommentere hva 19-åringen har sagt om motiv for drapet.

- Han skjønner hva han har gjort og sier han skulle ønsket rollene var byttet om - at det var han som er død, sier 19-åringens advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Dagbladet.

Både den drapssiktede og offeret var skoleelever ved Mandal videregående skole.

Døde ikke av skudd I en pressemelding i dag, skriver politiet at selv om de rykket ut til leiligheten etter medling om skudd, døde 19-åringen ikke av skuddskader.

- Sannsynlig dødsårsak er flere stikkskader. Vi har ikke holdepunkter for å mene at han er skutt, sier påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje K. Skaar.

-Det ble avfyrt skudd, men det ble gjort med et våpen som hadde løsammunisjon. Det er ingenting som tyder på at det er avfyrt flere skudd.

Politiet skriver også i pressemeldingen at den siktede 19-åringen og offeret var kamerater.

Automatvåpen På parkeringsplassen utenfor åstedet på Ime i Mandal, der den drapssiktede 19-åringen bodde, sto flere biler med knuste ruter. Det lå også igjen det som framsto som et automatvåpen.

- Det er for øvrig tatt beslag i et ikke funksjonelt våpen, en AK 47, sier påtalelederen, som understreker at det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan si noe om gjerningsmannens motiv.

DREPT: Politiet rykket ut til boligen klokka 11.39 i går, etter meldinger om skyting. Inne i leiligheten til den drapssiktede 19-åringen, lå en ung mann død. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
DREPT: Politiet rykket ut til boligen klokka 11.39 i går, etter meldinger om skyting. Inne i leiligheten til den drapssiktede 19-åringen, lå en ung mann død. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer