FØR/ETTER: Joakim Herlovsen gikk ned 29 kilo i løpet av førstegangstjenesten i Garden. Foto: Privat
FØR/ETTER: Joakim Herlovsen gikk ned 29 kilo i løpet av førstegangstjenesten i Garden. Foto: PrivatVis mer

Joakim gikk ned 29 kilo i Garden

De ti første forsvant på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Joakim Herlovsen begynte i Forsvaret hadde han bestemt seg for å komme i bedre form. Han veide 126 kilo, hadde ikke trent på halvannet år og spiste usunn mat.

I starten av Rekruttskolen var han en av dem som alltid løp bakerst.

- Det var mange som var i dårlig form i starten, men jeg var nok en av de verste. Det var hardt i begynnelsen, men det var verdt det, sier Herlovsen til Dagbladet.

Herlovsen startet i Forsvaret i januar og var ferdig i desember i 2012. Etter bare to uker i Forsvaret gikk rekrutten ned ti kilo. Det ga ham motivasjon til å fortsette å trene hardt.

- For å holde meg i Jegertroppen måtte jeg gjøre det bra på tester. Etter hvert ble det enklere å enklere å presse seg seg, sier han.

Livsstislendring - Det var veldig deilig å se at jeg hadde gått ned ti kilo på to uker. Jeg opplevde en stor omveltning i livsstilen på kort tid, sier han.

Etter endt førstegangstjeneste i Garden fortsetter han med treningen.

- Nå trener jeg nesten hver dag og fortsetter med den sunne livsstilen jeg startet i Forsvaret. Jeg merker også at jeg har fått større oppmerksomhet fra damer etter at jeg var ferdig, sier han.

- Selv om det har vært mye slit, er det verdt det.

Slanketrend i Hæren Det er ikke bare Herlovsen som har mistet kilo i Forsvaret, Martin Varhaug gikk ned 28 kilo i løpet av førstegangstjenesten.

Om det er en del av et resultat av innsparinger i Garden og om det er slik det er ment å slanke Forsvaret på, vites ikke. Gardesjef oberstløytnant Ole Anders Øie mener at for å være soldat i Garden og Hæren må man være i god form.

- Oppdraget gardistene gjør hver eneste dag ved de kongelige residenser krever mye av en soldat også fysisk, og vi har stort fokus på fysisk aktivitet og trening fra vi starter opplæringen på Gardeskolen til de driver væpnet vakthold i hovedstaden. Vi ser også at vernepliktige tar med seg gode vaner videre, sier han til Dagbladet.

FORNØYD: Joakim Herlovsen gikk ned til 97 kilo i Forsvaret. Nå vedlikeholder han den sunne livsstilen han startet under førstegangstjenesten. Foto: Privat
FORNØYD: Joakim Herlovsen gikk ned til 97 kilo i Forsvaret. Nå vedlikeholder han den sunne livsstilen han startet under førstegangstjenesten. Foto: Privat Vis mer