Foto: Getty Images
Foto: Getty ImagesVis mer
DØDELIGE KJENDISER

Joan ble skutt i ansiktet av forfatterkjæresten - han kjøpte seg fri

Kjendisene som ble dømt for drap - og kjendisene som gikk fri.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

LOS ANGELES (Dagbladet): 3. desember 1981 strømmet amerikansk og internasjonal presse til Westwood Village Memorial Park Cemetery i Los Angeles. Filmstjernen Natalie Wood skulle stedes til hvile, foran prominente sørgende som Frank Sinatra, Laurence Olivier, Fred Astaire, Gene Kelly og Gregory Peck.

Det var likevel ikke den høye kjendisfaktoren i denne begravelsen som tiltrakk seg medias oppmerksomhet. I stedet var det de uklare omstendighetene rundt Woods død som pirret nysgjerrigheten.

Noen dager i forveien hadde filmstjernen, som var midt i innspillingen av filmen «Brainstorm», takket ja til å dra på båttur med ektemannen Robert Wagner og medspiller Christopher Walken. Ombord var også kaptein Dennis Davern.Etter en fuktig aften begynte Wood og ektemannen å krangle. Wagner påstod at han gikk og la seg alene etterpå, og at det var siste gang han så sin kone i live. Hun ble funnet druknet om lag to kilometer fra båten morgenen etter.Myndighetene fastslo at dødsfallet var en ulykke, til tross for at etterforskerne aldri kom til bunns i hvordan Wood hadde havnet i vannet. Kroppen hennes hadde også flere ferske blåmerker.​30 år senere skulle mysteriet ta en ny vending da kaptein Davern påstod at han hadde løyet til politiet og at Wagner var ansvarlig for skuespillerinnens død. Saken ble gjennopptatt og er for tiden under etterforskning. 88 år gamle Wagner har så langt nektet å avgi ny forklaring, og etterforskerne har fremdeles ingen beviser for at Woods død var noe annet enn en ulykke. Kanskje får vi aldri vite hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre natten i 1981, men det er ikke første gang berømtheter er innblandet i mistenkelige dødsfall, dødsulykker eller rene drap. Her er 7 av dem:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn