Joanna reiste hjemmefra for å tjene penger til familien. Kom tilbake i en kiste

«Jeg hadde en følelse av at sjefen hennes var i nærheten og at hun hadde begrenset tid til å snakke i telefonen», forteller søsteren.

FILIPPINENE: Joanna Demafelis ble drept da hun jobbet som husholderske i Kuwait. Det har fått flere tusen filippinske jenter til å returnere til hjemlandet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2013 ble 29 år gamle Joanna Demafelis familie hardt rammet av en tyfon som ødela hjemmet deres og rismarkene de eide på Filippinene.

Joanna hadde fullført ungdomsskolen, men grunnet få jobbmuligheter i hjembyen Sara, reiste hun til Manila for å jobbe som hushjelp som 16-åring. Der fikk hun vite av andre kvinner at det var mer penger å tjene i utlandet.

Etter tyfonens herjinger med familiens eiendom var 29-åringen fast bestemt på å gjøre alt hun kunne for å hjelpe foreldrene ut av fattigdommen.

Hun trodde lønningene i Kuwait ville være nok til å hjelpe foreldrene økonomisk og nok til å få søsteren gjennom skolen. Hun overbeviste familien om at det var lurt å reise vekk, melder CNN.

Joanna ble funnet død i en fryser 6. februar, fire år etter at hun dro hjemmefra. Kroppen ble sendt tilbake til Filippinene og hennes sørgende familie ti dager seinere.

Joannas arbeidsgivere, en libanesisk mann og en syrisk kvinne, er hovedmistenkte for drapet. Etterforskere i Kuwait mener de to har forlatt landet.

«Jeg elsker deg»

I løpet av 2014, som var Joannas første år i Kuwait, sendte hun penger hjem hver tredje måned, men plutselig ble det slutt. Familien antok at hun sparte på lønningene. I 2016 ringte Joanna hjem for siste gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer