Joaquin (49) er trolig drept

Legen Joaquin Leal Bermudez (49) er trolig dumpet langs E18.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 37 år gammel mann fra Trøndelag er siktet for forsettlig drap på den 49 år gamle spanske overlegen Joaquin Leal Bermudez, som jobbet ved Radiumhospitalet  i Oslo. Legens navn ble offentliggjort i 17-tida i kveld.

Dette er en svært spesiell sak, siden politiet har ikke funnet noe lik. Likevel føler de seg såpass sikre på at noe kriminelt har tilstøtt legen - på bakgrunn av tekniske funn i 49-åringens bil og leilighet - at de har valgt å sikte 37-åringen, som ble stoppet mens han kjørte Bermudez\' bil.

Mistenkelig kjøring

Det hele startet rundt midnatt natt til i dag. Da observerte en mannlig bilist en rød Citroën Saxo på nordover på E18 mot Drammen. Citroënen hadde ikke lys og kjørte vinglete, og siden det var den samme bilen han hadde sett på vei sørover i 22.30-tida, varslet han Søndre Buskerud politidistrikt, som stoppet bilen i Kobbervikdalen sør for Drammen.

- Bilisten oppførte seg mistenkelig, og Buskerud-politiet varslet oss i Oslo etter å ha gjort funn i bilen som tydet på at noe kriminelt hadde skjedd. Vi fant da ut at bileieren, en lege fra Spania som jobber på Radiumhospitalet, ikke hadde vært på jobb på ei uke, sier overbetjent Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Oslo-politiet tok seg da inn i legens bopel i en leiegård i Maridalsveien ved Alexander Kiellands plass og gjorde funn der som stemte overens med funnene i bilen. Funnene må ha vært svært overbevisende, for den 37-årige bilisten, en mann bosatt i Trøndelag, er nå siktet for forsettlig drap.

- Det er svært uvanlig at vi sikter noen uten å ha funnet noe lik, men vi er temmelig sikre på at 49-åringen er drept, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

- Ble drept hjemme

TRAPPET OPP SØKET: Politiet i Vestfold fikk spørsmål om å bistå Oslo-politiet i søket etter den savnede mannen. Også politiet i Sandefjord bistår i søket. Foto: PEDER GJERSØE/DAGBLADET
TRAPPET OPP SØKET: Politiet i Vestfold fikk spørsmål om å bistå Oslo-politiet i søket etter den savnede mannen. Også politiet i Sandefjord bistår i søket. Foto: PEDER GJERSØE/DAGBLADET Vis mer

Politiets teori er dermed følgende: De tror legen er blitt drept hjemme hos seg selv i Oslo sentrum, og at 37-åringen deretter har brukt offerets egen bil for å kjøre nedover E18 mot Tønsberg og dumpe liket et sted langs motorveien. Så har han snudd og kjørt tilbake mot Oslo.

Men hva motivet skal ha vært, er så langt en gåte:

- Det er ingenting som tyder på at de to kjente hverandre fra før, sier Abrahamsen, som heller ikke vil si om et eventuelt drapsvåpen er funnet.

- Det vil vi ikke gå ut med nå, av hensyn til etterforskningen. Vi vet for eksempel ikke om flere enn 37-åringen har vært involvert.

37-åringen er ikke tidligere straffet og har ifølge Abrahamsen ikke noen spesiell tilknytning til Oslo.

Vestfold-politiet leter

Det er nå Vestfold-politiet som har hovedansvaret for søket, som pågår langs hele strekningen mellom Tønsberg og Drammen.

- Vi foretar nå et søk etter en person etter anmodning fra politiet i Oslo, sa operasjonsleder Erik Wendelberg ved Vestfold Politidistrikt til Dagbladet.no i 11-tida.

Joaquin (49) er trolig drept

Wendelborg opplyser at Vestfold-politiet fikk spørsmål om bistand fra Oslo-politiet klokka 03.30 i natt. Styrker fra både Tønsberg og Sandefjord skal delta i letingen, i tillegg til forsterkninger fra Oslo.

- Vestfold-politiet har fått bistand fra oss, og vi søker med store styrker med hunder, opplyser Abrahamsen, som oppfordrer publikum om å komme med tips.

Vil ha tips

- Vi vil gjerne snakke med folk som har sett den røde Citroënen i det aktuelle tidsrommet mellom ca. klokka 22 og midnatt. I tillegg vil vi at alle som oppdager noe uvanlig langs E18, for eksempel på rasteplasser, ved bruoverganger og stikkveier, melder fra. I tillegg til naboer av 49-åringen som kan ha hørt eller sett noe.

Overbetjenten benytter også anledningen til å rose tipseren som meldte fra om den mistenkelige bilen.

Undersøkelser i Oslo 

Det foregår fortsatt kriminaltekniske undersøkelser i utleiegården i Oslo der legen har bostedsadresse. Gården, som ligger i Maridalsveien ved Alexander Kiellands plass, er oppført på midten av 90-tallet.

- Her er det utelukkende utleieleiligheter, sier vaktmesteren på stedet til Dagbladet.no.

Bermudez\' pårørende skal være kontaktet av den spanske ambassaden i Oslo, som også bistår politiet i arbeidet med å kartlegge legens forbindelser.

TROLIG DREPT: Joaquin Leal Bermudez (49).
ÅSTEDET?: Leiegården i Maridalsveien ved Alexander Kiellands plass i Oslo der Bermudez bor. Politiet har funnet sterke indisier på at Bermudez er blitt drept i leiligheten.
SIKKER: - Det er svært uvanlig at vi sikter noen uten å ha funnet noe lik, men vi er temmelig sikre på at 49-åringen er drept, sa Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.
HAR DU SETT DENNE BILEN?: Politiet etterlyser vitner som har sett denne Citroën Saxo-en, registreringsnummer NE87266, i går kveld/natt til i dag.
POLITIET PÅ PLASS: Politiet holder vakt i bygården der den savnede 49-åringen har hjemstedsadresse.