IKKE I SOMMER:  Signalfeil, full togstopp på Oslo S. og overgang til buss 30. mars i år. I seks uker fra 26. juni til 8. august er hele Oslo Sentralstasjon stengt for all togtrafikk.  FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
IKKE I SOMMER: Signalfeil, full togstopp på Oslo S. og overgang til buss 30. mars i år. I seks uker fra 26. juni til 8. august er hele Oslo Sentralstasjon stengt for all togtrafikk. FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.Vis mer

- Jobb hjemmefra, anbefaler Jernbaneverket

Trøbbel etter helgedugnad på skinnene. Og i sommer stenger Oslo S. i seks uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helgen stengte Jernbaneverket togtrafikken mellom Oslo og Drammen for å jobbe med utbedringer på en av NSBs mest trafikktunge strekninger.

Det skal bli bedre på lengre sikt. På kort sikt ble det litt verre enn en vanlig, trøblete mandag morgen.

To signaler var ute av drift da togtrafikken skulle vært i normal gjenge igjen for grytidlig jobbtrafikk. Tusener av passasjerer fra Drammen, Røyken, Asker og Bærum ble minst 40 minutter forsinket til jobb.

Stenger i seks uker Og i sommer blir knutepunktet Oslo S. stengt sammenhengende i seks uker fra 26. juni til 8. august.  Da blir Skøyen, Grefsen og Bryn hovedstasjoner for passasjerer som må over på buss for å komme seg helt inn til hovedstadens sentrum.

Her er de foreløpige detaljene for togpassasjerer som blir berørt av sommerens store togdugnad til 1,6 milliarder kroner.

Anbefaler hjemmekontor I morges gikk Jernbaneverket ut og anbefalte hjemmekontor for pendlere som ble rammet av forsinkelser fra Drammen og innover mot Oslo.

- Folk som jobber i butikk eller barnehage - hvordan skal de organisere et hjemmekontor?

- Vi henvendte oss til de som har muligheter for det og som misliker å stå i togkø. Nå ved 08.30-tiden er begge signalene i orden igjen, og dermed skal det ikke gå lang tid før all trafikk på Drammensbanen er i rute igjen, sier informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til Dagbladet.

Han har selv startet arbeidsdagen med hjemmekontor.

- Alt må koples ut når våre folk gjør en stor jobb som i helgen, og det er en store operasjon å kople alt til igjen. Det er i den sammenhengen det har skjedd noe uventet, men nå er alt i orden igjen, beroliger informasjonssjefen.