JOBB LENGER - FÅ MER FRI

Lengre arbeidsdager og flere fridager. Det blir framtida for mange norske arbeidstakere. En ny undersøkelse viser at den nye arbeidsdagen øker trivselen på jobben, gir bedre familieforhold og bedre helse. Nye godtgjørelser vil trolig øke lønna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sykepleiere, produksjonsarbeidere og titusenvis av andre arbeidstakere må forberede seg på den nye hverdagen. Både LO og NHO er klare for å diskutere nye arbeidstidsreformer.

I dag presenterer Arbeidsforskningsinstituttet en oppsiktsvekkende undersøkelse som viser at både arbeidsgivere og arbeidstakere har svært gode erfaringer med lengre arbeidsøkter enn åtte timer.

Bra for helsa

Forsker Aslaug Hetle legger i dag fram deler av innholdet i rapporten «Hjem - Utviklingsarena - Arbeidsplass» på en stor bedriftslegekongress i Oslo. Rapporten, som er laget sammen med Rita Sørvig og Hanne Heen, viser at mange ønsker seg lengre arbeidsdager, forutsatt at de får være med på å utvikle turnusen selv. Og lange arbeidsøkter gir lange friperioder og bedre familiekontakt.

Langturnusene er også med på å forhindre slitasje og utbrenthet på arbeidsplassene.

- Dette gir oss rom til å ta oss inn igjen, og langfri er positivt for helsen, mente flertallet av intervjuobjektene i undersøkelsen, som er laget på oppdrag fra Kommunal- og arbeidsdepartementet og Barne- og familiedepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer